10 Başarılı İş İnsanının İlham Veren Girişimcilik Hikayesi Deli Misin Sen?

Türkiye’nin son 20 yılında girişimciliğin en büyük örnekleri arasında yer alan ve başarı hikayeleriyle ekonominin ilham kaynağı olan 10 iş insanı, Ceyhun Kuburlu’nun ‘Deli Misin Sen’ adlı kitabı için hikayelerini paylaştı. Kitap zirveye giden 10 gerçek yol hikayesini en çarpıcı yanları, gizli kalmış sırları ile özetliyor.

Onlar, Türkiye’nin son 20 yılına damga vuran şirketlerin gerçek kahramanları… Yemeksepeti’ni kuran ve 589 milyon dolara Almanya merkezli dünyanın en büyük online yemek siparişi platformu Delivery Hero’ya satan Nevzat Aydın, Türkiye’yi düşük maliyetli havayolları ile tanıştıran ve uçuran Ali Sabancı, muhabir olarak girdiği meslekte kendi kanalının başına oturan Acun Ilıcalı, ‘1 liralık simit’ ile dünyayı fetheden Abdullah Kavukcu, dünya futboluna Türk yetenekleri ihraç eden Altınordu Futbol Kulübü’nün Başkanı Mehmet Özkan, Türkiye’yi ve dünyayı uygun fiyata giydiren LC Waikiki kurucusu Vahap Küçük, Türk rakısını dünyaya duyuran Galip Yorgancıoğlu, sinema zincirinden yapımcılık koltuğuna uzanan hikâyesiyle Muzaffer Yıldırım ve kadınların her işi ustalıkla başarabileceğini gösteren Big Chefs’in kurucusu Gamze Cizreli ile Hopi ile perakendenin dijital dönüşümüne öncülük eden Cem Boyner...

Artık fikirlerini gerçek yaşama uyarlayan ve başarı hikayelerinin her geçen gün arttığı bir dünyadayız. Teknolojideki gelişmeler şirketlerin iş yapış biçimlerini de değiştirirken, genç nesillere de farklı ufuklar açıyor. Hayranlık uyandıran girişimcilik örnekleri de gençlere ilham veriyor. Son yıllarda girişimcilik eko-sisteminin Türkiye’de gelişmesi, KOBİ’lere sağlanan destekler de Türkiye’de ilham veren şirketlerin sayısının artmasını sağladı. Bunlar arasında eğlenceden tekstile, spordan medyaya, gıdadan havacılığa Türkiye’de birçok sektörde yıldızı parlayan şirket mevcut.

Bu şirketleri doğuran ve zirveye taşıyan 10 başarılı iş insanı, Hürriyet’in başarılı ekonomi editörü Ceyhun Kuburlu’nun ilk kitabı ‘Deli Misin Sen?’ için zirveye giden yolda mücadeleleri, sevinçleri, yol kazaları, kararsızlıklar ve endişeli bekleyişlerini paylaştı. Kuburlu kitabında daha önce hiç duyulmayan yenilgiler, başarıya giden yolun bazen komik bazen zor taraflarını özenli ve akıcı bir dille anlatıyor.

Kitapta Yer Alan İş İnsanları

Nevzat Aydın&Yemeksepeti.com
“Vizyonunu olabildiğince geniş tutanlar ve cesur davrananların kurgulayacağı bir gelecek olacak.”

Cem Boyner&Hopi
“Gündelik işin içinde bile ‘icat çıkarma’ denir. Bırakın çıkarsınlar.”

Gamze Cizreli &Big Chefs
“Risk alacaksanız mutlaka ölçülebilir riskler alın.”

Abdullah Kavukcu&Simit Sarayı
“Dünya devleri sizi korkutmasın, asıl korkması gerekenler arkalarında biri olduğunu düşünenlerdir.”

Vahap Küçük&LC Waikiki
“Doymamış pazarlara gidin. Doymuş pazara bugün gitmekle yarın gitmek arasında fark yoktur.”

Acun Ilıcalı&TV8
“Beni başarı motive eder ama başarısızlık daha çok motive eder.”

Mehmet Özkan&Altınordu
“Çok büyük hayaller kurarak bir işe başlayıp sonunu getirmek mümkün değildir.”

Ali Sabancı&Pegasus Hava Yolları
“Sahip olduğunuz ‘fikrin’ başarı için yeterli olduğunu sakın düşünmeyin. Fikir yetmez, icraat önemli.”

Galip Yorgancıoğlu&Mey İçki
“Eğer hayallerinizi süsleyen bir gelişme varsa, denemekte yarar vardır.”

Muzaffer Yıldırım&Mars Sinema
“Her zaman güvendiğin ve sana güvenen kişilerle iş yapmaya çalış.”


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)