Ahşap Form Evi

Pham Thanh Huy tarafından tasarlanan Teak House, kültür ve çevre arasındaki etkileşimde mimarinin güzelliğini arayan bir yolculuğun sonucudur. Bu ilginç ve zorlu yolculukta, mimari, iç mekan, malzeme ve doğal ahşap tekniklerinin uyumu hassas ve sürdürülebilir bir ev yaratmak için bir araya getirilmiş.

Flamingo Dai Lai Resort'ta bir çam tepesi üzerinde bulunan villa, şehrin yoğunluğundan kaçış yeri olarak yenilenerek, ahşap duvarlar, açık renk ve kaba taş ile birlikte, canlı dostu, rahat ve doğal atmosfere yakınlık getirmiş.

Vietnam’da popüler olan ahşap evlerin aksine, çam ormanıyla bir bağlam kurmak için kuzey Avrupa tarzında inşa edilen evde aynı zamanda taş malzemesi de tercih edilmiş.

Ahşapın teak ahşap olarak tercih edilmesinin neden, gemi inşasında kullanılan teak malzemesinin kuzey Vietnam’ın sert iklimine dayanabilir olmasıdır. Ayrıca ağaç işleme teknikleriyle ormaların yok edilmesine tanık olan mimarlar burada yeniden kullanıma olanak veren ve çevreyi etkilemeyen bu sürdürülebilir materyalin kullanılmasına karar vermiş.

Çağdaş tasarımıyla Kuzey Avrupa’da konumlandırılan ev Vietnam çam ormanlarının arasında yeni bir stil ve umut verici bir tasarım sunuyor.

Teak House, mimari form ve kullanım unsurlarının bir karışımı olarak mimarlarının yeni bir tarz bulmadaki doruğu olarak görülüyor.

Aynı zamanda ahşap işleme teknikleri ve teak ağacına duyulan bağlılık tropikal iklim için bir çözüm yaratırken iç mekan mobilyalarıyla ince işlerin yapımı için de iyi bir malzeme olduğunu kanıtlamaktadır.

Proje Künyesi:

Proje Adı: Teak House

Mimarlar: Pham Thanh Huy 

Bölge:Vietnam

Yıl: 2017

Fotoğraf: Quang Tran 

Kaynak: arch2o


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)