İhracatla Balkan Ülkelerine Duvar Ördü!

Işıklar Yapı Ürünleri, iki yıllık Ar-Ge çalışması sonucu ürettiği Ekoklinker isimli duvar sisteminin ilk ihracatını Balkan ülkelerine gerçekleştirdi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Işıklar Yapı Ürünleri Genel Müdürü Özgür Üzeltürk, Balkan ülkelerinin Avrupa Birliği iklim standartlarını referans alarak yüksek standartlardaki yapı ürünlerine odaklandıklarını, bu durumun da Türkiye’deki önemli üreticiler için yeni bir pazar oluşturduğunu açıkladı. 

İnşaat sektörünün küresel ekonomiden aldığı pay her geçen gün artış gösterirken, yerli yapı malzemeleri üreticileri de yenilikçi ürünlerini ihraç edebilmek için farklı ülkelere odaklanıyor. Yapı üretimi konusunda gelişmekte olan Balkan ülkeleri, yeni yapıların üretiminde ve kullanılacak malzemeler konusunda Avrupa Birliği standartlarını referans almaya başlayınca öncelikli pazarlar arasına girdi.

Bulgaristan, Romanya, Sırbistan gibi ülkeler öncelikli kriterlerini ısı, ses yalıtımı ve doğal ürünler olarak belirledi. Işıklar Yapı Ürünleri tarafından geliştirilen, ısı ve ses yalıtımlı duvar sistemi Ekoklinker bu pazara hızlı giriş yapan ürünlerin başında yer aldı. Hâlihazırda yurt içinde birçok projede kullanılan ve sipariş alan ürünün ilk ihracatı da böylelikle Balkan ülkelerine oldu.

İhracat ve pazar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Işıklar Yapı Ürünleri Genel Müdürü Özgür Üzeltürk, farklı ürün gruplarında 30’a yakın ülkeye ihracat yaptıklarının altını çizerek, hedeflerinin Ekoklinker’i de önümüzdeki dönemde Avrupa ve Amerika’nın önemli ülkelerine ihraç etmek olduğunu belirtti.

İnşaat Sektörü Doğru Ürünler İle Daha Sağlıklı Büyür!

İnşaat faaliyetlerinin, değişen yaşam tarzı ve gelişen ihtiyaçlara bağlı olarak tüm dünyada dönüşüm geçirdiğini ifade eden Üzeltürk, “Ortak alanlar artıyor, yapılar küçülüyor ve komşu daireler birbirine daha fazla yaklaşıyor. Dolayısıyla ses yalıtımına dikkat edilmezse ses geçirgenlikleri artıyor, insanlar birbirlerinin konuşmalarını, sokak gürültüsünü duyar hale geliyor. Aynı durum ısı için de geçerli. Isı yalıtımlı malzemeler kullanılmazsa yapıları ısıtmak ve soğutmak eskiye göre daha fazla enerji harcaması gerektiriyor.” dedi. Ekoklinker’i bu ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirdiklerini vurgulayan Üzeltürk, konut piyasasındaki rekabetin müteahhitleri kolay uygulanabilir ürünlere yönelttiğini belirtirken, ısı ve ses yalıtımın öncelikler arasında yer almasının önemine değindi.

Türkiye’de yayımlanan gürültü yönetmeliğine atıfta bulunan Üzeltürk, bu tür yönetmeliklerin yeni yapılarda kullanılacak ürünlerin belirlenmesinde önemli bir ölçüt olacağını, kurallara uygun olmayan yapılara da ruhsat verilmeyeceğini hatırlattı.

Ekoklinker, Sıcak Havaya da Karşı!

Enerji harcamalarının her mevsim önemli bir maliyet oluşturduğunu söyleyen Üzeltürk, Ekoklinker’in yapıları sadece soğuk havadan korumadığına dikkat çekti ve şöyle devam etti: “Geleneksel yapı ürünlerinin kullanıldığı ortamlarda klima kapatıldığında, oda eski sıcaklığına geri dönüyor. Ekoklinker bu durumu da ortadan kaldırıyor. Klima ile soğuyan bir ortamın serin kalmasını sağlıyor. Böylece hem enerji hem de maliyet tasarrufu sağlanıyor.”


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)