Tropikal Esneklik

Natura Futura Arquitectura  tarafından tasarlanan Stilt House , geleneksel ve esnek düşünceyi kentte yeniden ele alan bir mimari yaklaşımın örneğidir . Projenin amacı, çevrenin özünü ve yaşam tarzını sahiplenen mimari ortaya koymaktır.

Evin yer aldığı Ekvador’un 33.560 nüfuslu Guayaguil kenti eskiden bir balıkçı limanı iken 1982 yılında UNESCO tarafından dünyanın ikinci en iyi iklim bölgesi olarak ilan edilmiş bir uydu kent. 
Yerin tropikal iklimine bağlı kalınarak geleneksel bir yerel malzeme olan fırınlanmış tuğlalar ile inşa edilen evde cam pencere kullanılmamış bunun yerine tuğla dizilimleri ve farklı unsurlar ile doğal havalandırma sağlanmış.

Yine bölgeye özgü tik ağacından yapılan temek destekleyici özel sistemler sayesinde yüksek bir yatay düzlem sağlanmış. Yaşam alanı içerisinde tropikal mimarinin özelliklerinden esinlenilerek günlük hayata entegre olan sosyal alanlar yaratılmış kendi içerisinde kapanan bu alanlar kullanılan malzemeler sayesinde eve mikro iklim ortamı da sunulmakta.

Projenin mimari sisteminde, mahremiyet ve geçirgenliği birlikte sağlayan tuğla uygulamasının farklı mantığı projenin vurgu noktasını oluşturmakta.

Proje sürdürülebilir tasarım ilkelerinin kentsel konut uygulamalarında geleneğe yakın bir şekilde çözümler üretmesi ve bu çözüm yollarının sorgulanması için bir süreç olarak tanımlanmakta.

Proje Künyesi: 

Proje Adı: Stilt House

Mimarlar: Natura Futura Arquitectura

Bölge: Ekvador

Yıl: 2018

Fotoğraf: JAG Studyo

Kaynak: arch2o


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)