Arayışı Sürdürmek...

Her gün çok sayıda farklı yapılarla karşılaşmanın getirdiği ‘daha iyisi nasıl olabilir?’ sorusu karşılığını takdir edilmek üzere yakalamaya çalışırken ‘her zamankinden daha iyi ne yapabilirsiniz’ arayışı asla sonu gelmeyecek yoludur. 

Mimaride de süregelen bu arayış ve kendini aşma arzusunun yalnızca bireyin kendi takdirini/eleştirisini değil, kullanıcıları, kamuyu, toplumu, kültürleri, şehri, coğrafyayı da gelecekte etkileyecek bir yönü vardır.

Kore’deki Christian Dior Flagship Store'un kapılarının açılmasıyla tüm ilgililer tarafından beğeni toplamasının sebebi zarif mimarisinde tasarımcının bu soruyu kendi içerisinde cevaplamış olmasıydı.

Pritzker ödüllü Mimar Christian de Portzamparc tarafından tasarlanan moda evi zarif bir kumaş dizisini andıran cephesiyle içerisinde özel koleksiyonları barındıran bir butik tasarım yapısıdır. Yumuşak dokulu beyaz bir kumaşı andıran cephe, dörtgen binaların yer aldığı Seul’daki moda caddesinde insanları adeta davet edercesine heykel mimarisiyle öne çıkıyor.

Binaya doğru atılan her adım mimarın tasarım yaklaşımını daha iyi anlatıyor. Özel eserlerinde sergilendiği bu dikkat çekici yapı cam çelik malzeme gibi detayların da özenle bir arada tutulduğu sade ve şık moda algısının kurumsal bir kimliğini taşımakta. Bina cephesinde, insanların üzerine giydikleri giysilere atıf yapan mimar, her beden gibi her yapının da güzel bir cephe giymeyi hak ettiğini belirtiyor.

Proje Künyesi:
Proje Adı: The Christian Dior Flagship Store
Mimar & Tasarımcı: Christian de Portzamparc
Bölge: Seul, Kore
Yıl:2015
Fotoğraf: Courtesy of Nicolas Borel
Kaynak: arch2o


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)