Güçlü ve Nitelikli Yapılar İnovasyonla İnşa Ediliyor

Türkiye’nin en büyük gazbeton üreticilerinden AKG Gazbeton İşletmeleri, 13 Ekim Dünya Konut Günü kapsamında yaptığı açıklamada; sektörün üretimin her safhasında inovasyonu odağa alarak hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti. En az 100 yıl dayanacak; güvenli, çevreci ve sağlıklı binaların inşa edilmesi ile bütünsel bir çözüme ulaşılabileceğini vurguladı.

Yapı malzemeleri sektöründe ‘ilk’ leri hayata geçirme misyonuyla üretim yapan AKG Gazbeton İşletmeleri AR-GE Merkezi’nin çalışmalarıyla geliştirdiği yangına ve depreme dayanıklı ürünleri ile sektöre yön vererek daha güvenli binaların yolunu açıyor. 13 Ekim Dünya Konut Günü kapsamında açıklama yapan AKG Gazbeton Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç; kaliteli malzeme anlayışı ve doğru malzeme seçiminin önemine dikkat çekerek, kullanıcı ihtiyaç ve taleplerine cevap verecek, yönetmeliklerle uyumlu çözümler sonucunda güvenli yapıların çoğalacağına dikkat çekti.

Binaların güvenliği malzemenin kalitesine bağlı

2005 yılında CE belgesi alan ilk duvar malzemesi üreticisi olarak, başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere Ortadoğu’dan Brezilya’ya dünyanın çeşitli bölgelerinde otuzu aşkın ülkeye ihracat yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunan AKG Gazbeton İşletmeleri, Türkiye’de ve dünyada ‘nitelikli yapı ihtiyacının sürekli arttığı’ gerçeğinden yola çıkarak inovasyona büyük yatırımlar yapıyor. ‘Sürdürülebilir Gelişme’ misyonuyla tüm yapı malzemeleri sektörüne büyük katkılar sağlayan AKG Gazbeton AR-GE Merkezi’nin, sunduğu yenilikçi ürünlerle sektörün ihtiyaçlarını karşıladığını dile getiren Sırrı Güvenç, “Emiblok elektromanyetik dalga soğuran bir ürün olarak dünyada ilk. Teknolojinin gelişmesi ile maruz kaldığımız zararlı dalgaların etkisini azaltarak yaşam kalitemizi artırmak ve sağlıklı bir yaşam sunmak hedefi ile geliştirilen Emiblok, dalga soğurma özelliğinin yanında gazbetonun sahip olduğu yalıtım, basınç dayanımı, deprem ve yangın emniyeti gibi özelliklerini de birlikte sunuyor” dedi.

Riskli Yapılar Belirlenmeli, Yetersiz Olanlar Yenilenmeli

İş süreçlerinin tümünde inovasyonu ve AR-GE’ yi önceliklendiren AKG Gazbeton İşletmeleri, inovatif bakış açısıyla sadece gazbeton sektörü için değil yapı teknolojileri içinde ürünler üretiyor. AR-GE’ ye yaptığı yatırımlar ve tamamen yerli ısı yalıtım plağı Minepor, Emiblok gibi inovatif ürünleri ile öne çıkan AKG Gazbeton İşletmeleri, nitelikli ve güvenli yapı ihtiyacını bir üst seviyeye taşımak için bu kez de Degas ürünü ile sektöre yenilik getiriyor. 2019 Ocak ayı itibariyle yürürlüğe girecek Türkiye Bina Deprem Yönetmeliğinin (TBDY) getirdiği tüm şartları karşılayan depreme dayanıklı duvar sistemi Degas ile deprem esnasında çatlama, devrilme, kırılma gibi hasarları engelleyerek, yıkılmayan duvarlar yapmak mümkün.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)