Yaşanabilir Şehirler İçin: Green Cloud

Modern kentin genişlemesiyle birlikte, şehrin kenarında bulunan özgün köyler, gelişen kentte izole adalara dönüşüyor. Modern Çin'deki nüfus patlamasından kaynaklanan kentsel köyler artık büyük şehirlerin yaşanabilirliği için ortak bir amaç.

Bununla birlikte, sözde kentsel “köy” , hayal gücünde olduğu gibi, dağ veya nehirlerden değil ancak sert ve geçirimsiz olan beton zeminlerden oluşuyor. Buna karşın AAO mimarları, kentsel köydeki sorunlara çözüm aramaya yönelik bir uygulama gerçekleştiriyor.

Mimarlar, yağmur suyu yönetimi kabiliyetini geliştirmeyi ve aynı zamanda yerleşik sakinlerin mevcut yaşam durumlarının iyileştirilebileceği sakinleri için yeşil ve rahat ortak bir yer sağlamayı amaçlayan, ‘Green Cloud’ adını verdikleri geçici bir fikir önermekteler. 

'Green Cloud', düşük teknik gerektiren bir yenileme çalışmasıdır. Kolayca kopyalanabilen bu yöntem  çatıların büyük ölçekler haline getirilerek kullanılmasını sağlıyor. Bir nevi çatıların birleştirilmesi yapı teras ve çatılarının farklı yükseltilerdeki Urban Mountain-kentsel dağ- olarak ekolojiye katkısına işaret ediyor. 

Proje Künyesi:
Proje Adı: Green Cloud
Mimari & Tasarım: Zhubo Design
Bölge: Çin
Yıl: 2018
Fotoğraf: John Siu, Yang Xu, Xiaoyan Zeng
Kaynak: archdaily


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)