Sabri Paşayiğit Architects​ “Tasarım Merkezi” Oldu!

Master plan, kentsel dönüşüm, karma kullanım ve büyük konut projeleri başta olmak üzere; ofis, otel, alışveriş merkezi, hastane ve eğitim yapıları gibi 2005 yılından bugüne farklı ölçeklerde ve farklı sektörlere yönelik mimari projeler üreten Sabri Paşayiğit Architects, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen “Tasarım Merkezi” ünvanını almaya hak kazandı..

Bakanlık tarafından, “ülkeye katma değer katacak tasarımsal faaliyetler gösteren firmaların uluslararası pazarda rekabet gücünü arttırmak ve tasarım faaliyetlerinin işlevselliğini ve kalitesini güçlendirmek” gayesi ile Ağustos 2016 tarihinden beri firmalara verilmeye başlanan Tasarım Merkezi ünvanını alabilmek için geçirdikleri süreci firmanın kurucu ortağı Mimar Sabri Paşayiğit şu şekilde anlatıyor;

“Bakanlık’ın tasarım firmalarına sağladığı bu teşvikler gerçekten sektör için çok değerli. Elbette bu ünvanı alabilmek adına firmalardan beklenen bazı kriterler var. Bu anlamda tasarım merkezi olma yolundaki ilk adımımızı attığımızda; uzun yıllardır hizmet veren ve kendi içerisindeki sistemini oturtmuş , birçok konuda uluslararası standartlara erişmiş bir mimarlık ofisi olarak; ofis içi fiziki koşullarımızın, proje üretim süreçlerimizin, ISO standartlarımızın ve mimari tasarımlarımızın, tasarım merkezi kriterlerine zaten çok uygun olduğunu gördük. Süreç içerisinde Bakanlık tarafından üniversitelerden atanan değerli akademisyenlerimizin de görüşleri bu yönde oldu ve bizlere bu süreçte değerli tavsiyeler verdiler. Bu anlamda süreç bizler için hızlı işledi ve herhangi bir danışmanlık firmasından hizmet almamıza ihtiyaç olmadan ve yapılanmamızda fazla değişiklik yapmadan Tasarım Merkezi ünvanına sahip olduk. Birçok yapıcı yönlendirme ile beraber daha inovatif ve ülkemize değer katacak projeler üretip, uluslararası pazarda ülkemizi temsil etmek en önemli gayemiz ve bunun için oldukça motiveyiz.”

Bugünlerde, inşa edilmekte olan Avrupa Office Ataşehir, Çamlıyaka Konakları, Avrupa Konutları Yamanevler, Nef Bahçelievler, Oyakkent İstanbul ve Başkent Emlak Konutları gibi projelerin mimarı olarak da adından söz ettiren Sabri Paşayiğit Mimarlık’ın Tasarım Merkezi olma sürecinde kendilerini en farklı kılan yanları ise 2017 senesinde kendi bünyelerinde kurdukları SPAcademy. Ofis bünyesinde eğitime ve gelişime çok önem verdiklerini söyleyen mimarlık ofisi, bu anlamda ekiplerini mesleki, teknik ve kişisel gelişim eğitimleri ile de desteklemeye devam ediyor. 2018 yılı itibariyle tüm projelerinde tamamen Revit ve BIM Sistemine geçen Sabri Paşayiğit Mimarlık, bu kararın da Tasarım Merkezini destekleyen inovatif ve sürdürülebilir projeler üretebilmek açısından çok doğru bir yatırım olduğunu ve bu anlamda yurtdışı projeler için önlerinin çok açık olduğunu belirtiyor.  

Tasarım Merkezlerinin, üniversiteler ve mimarlık sektörünü bir araya getirerek, uzun yıllardır süregelen kopukluğu ortadan kaldırmada önemli bir rol üstlendiğini belirten Sabri Paşayiğit Mimarlık hızla hayata geçirdikleri konu başlıklarını ise şu şekilde sıralıyor:

• Zamanla piyasada edindiğimiz tecrübelerimizi üniversiteler ile beraber yapacağımız ortak çalışmalar ile genç mimar adaylarına, öğrencilere aktarmak için girişimlere başladık.

• Uzun yıllardır bünyemizde, yaptığımız her projenin, tasarım sürecinin anlatıldığı detaylı kitaplar hazırlıyoruz. Şimdi ise bu kitaplarımızı herkesin ulaşabileceği mecralarda yayınlamaya başladık.

• Zaman zaman katıldığımız ulusal ve uluslararası sempozyumlar ile alakalı araştırma çalışmalarımızı arttırıp konusuna göre istekli personellerimizi destekleyerek ilgili kongre veya sempozyumlara katılımlarını sağlamaya başladık.

• Farklı mimari uzmanlıkların firma içinde yer bulması adına, personellerimizin istek ve yetkinlikleri doğrultusunda uzmanlaşmaları için destek programları hazırladık.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)