"Kırmızı Mevsimi" Geliyor!

Kırmızı... Çoğu kişi yılbaşı döneminde gelecek yeni yıl için "şansın rengi" olduğuna inanıyor. Çin yeni yılında ise "'uğurlu' renk olarak kabul ediliyor. Kırmızı tutkunun da rengi, yaklaşan sevgililer gününü de unutmayalım. Üşüyor musunuz? Kırmızı içinizi ısıtır, aslında kışın rengidir.

Yılbaşı gecesi kırmızı giymek şans getirir, Çin'de çocuklar, sevinç, refah ve başarı getirmesi için Çin Yeni Yılı'nda içi para dolu kırmızı zarflar toplarlar. Yeni yıl süresince baktığınız her yerde kırmızının ateşli ve cesur tonlarını görebilirsiniz. Toplanma ve uyumu simgeleyen kırmızı fenerler, popüler bir karşılama sembolüdür, kırmızı fişekler de yeni yıla uğurlu bir başlangıç yapmak anlamını taşır.

Kırmızı duygularla dolu bir renk. Sadece gücün, kuvvetin ve enerjinin rengi değil; aynı zamanda aşkın da rengi. Kırmızı gülleri hatırlayın... Kırmızı genel anlamda tutkuyla ilişkilendirilen mekanlarda kullanılıyor olsa bile, dekorasyon yaparken kendinizi böyle bir sınırlama içerisine olmak zorunda değilsiniz. Marshall'ın yaban Mersini rengi gibi kadifemsi kırmızının uçuk tonları yatak odasında fantastik bir görüntü yaratabilirken, Elma Şekeri ve Nar tonları da heves ve yaratıcılığın yüksek olduğu mutfak ya da home ofis gibi mekanlarda mükemmel bir sonuç verebilir.

Kırmızı ile ısınalım

Temel renk teorisine göre kırmızının olduğu yerde daha sıcak hissetmemizin nedeni, sıcak tonda bir renk olan kırmızının öne çıkma eğiliminde olması ve duvarların daha yakın görünmesi. Zengin pigmentli diğer tonlar gibi, kırmızı da ışığın etkisini azaltıyor ve bu u durum zihni kandırarak odanın gerçekte olduğundan daha küçük ve samimi olduğu hissini yaratıyor. Bazen de insanların algısını odanın daha sıcak olduğu yönünde etkiliyor.

Gerçekleştirilen bazı deneyler, katılımcıların kırmızıya boyanmış bir odanın sıcaklığının maviye boyanmış bir odaya göre 6 derece daha fazla olduğu yönünde tahminde bulunduğunu gösteriyor.

Siz de şans, uğur, tutku ve sıcaklık getirmesi için evinizde kırmızıyı deneyebilirsiniz. Bir tutam görkemli kırmızı ile örneğin nar kırmızısı ile bir odak noktası oluşturun sıcak ve samimi bir yaşam alanınız olsun.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)