EkoYapı Dergisi - Ekolojik Yapılar ve Yerleşim Dergisi

Evrensel Alan: Longfu Yaşam Deneyim Merkezi

Fonksiyon ve mekânın ayrılması

Gayrimenkul satış merkezi, sadece birkaç ay veya birkaç yıl süren, genellikle evlerin satılmasından sonra dağıtılan geçici bir mimaridir. Birkaç durumda korunabilse bile, işlevler tamamen dönüştürülür. Gayrimenkul satış merkezlerinin iç dekorasyonu genellikle karmaşıktır ve işlevsel yeniden yapılandırma sürecinde engellere ve kaynak israfına neden olur.

LUO Studio tarafından yeniden dönüştürülerek tasarlanan Longfu Yaşam Deneyim Merkezi bu süreç içindeki engellere ve kaynak israfına karşın, sadece satış merkezi olmaktan ziyade işlevsel kısıtlamaları olmayan bir alan tasarladıklarını belirtiyorlar.  

Mimarlar : ‘‘Ergonomiye uygun olarak, merdiven ve banyo gibi çok büyük mekansal kısıtlamalara sahip gerekli tüm servis alanlarını temel modüller haline getirdik ve bu arada diğer alanların fonksiyonel özelliklerini zayıflatmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Böylelikle mekânların fonksiyonel kısıtlamalarını ortadan kaldırmak için fonksiyonu ve alanı ayırdık.’’

Kullanımı alanı en üst düzeye çıkarmak ve genişletilebilir hale getirmek için genel ahşaplar
Müşteri, daha iyi bir yaşam tarzı yaratarak alıcıların dikkatini çekmek için, mülklerle birlikte eko-çiftliklerin geliştirilmesine önem vermiştir. Aslında burada yeşil yaşam tarzı, satış merkezi aracılığıyla hedef tüketicilere iletmek istediği şeyin kendisiydi.   

Temel konstrüksiyon yöntemleri ile hızlı montajlar

Mimari tasarımında inşaat, düzenleme ve dekorasyon işlemlerini iki aydan kısa bir sürede tamamlanması istenmiş olan bu projenin aynı zamanda hızla kurulabilmesi, sökülebilmesi ve yeniden kullanılabilir olması gerekiyordu. 

Evrensel alan 

Longfu Yaşam Deneyim Merkezi belli bir fonksiyonla sınırlı olmaksızın, sınırsız kullanımlara sahip bir ‘evrensel alan’ yaratmak amacıyla hayata geçirilmiştir. 

Bina “evrensel” bir mekandır, ancak daha önemlisi “evrensel olarak kullanılan alan” dır. Tüm bina veya herhangi bir parçası farklı ihtiyaçlara göre genişletilebilir, kesilebilir, değiştirilebilir veya taşınabilir. Dahası, aynı zamanda tamamen sökülüp yeniden yerleştirilebilir ve malzemeleri diğer yapılar için yeniden kullanılabilir, böylece hem alanın hem de malzemelerin en evrensel olarak kullanılabileceği hedefine ulaşılır.

Proje Künyesi:

Proje Adı: Longfu Yaşam Deneyim Merkezi

Mimari & Tasarım: Luo Studio

Bölge: Henan Eyaleti, Çin

Yıl: 2018

Fotoğraf: Weiqi Jin

Kaynak: archdaily 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)