Ofis Tasarımında Natürelliği Nasıl Elde Ederiz?

Büyük plazalarda yapay ışık ve havanın negatif etkisi altında, radyasyona ve yüksek sese maruz kalarak çalışmak, beyaz yakalıların en büyük problemleri arasında yer alıyor. Ofis dekorasyonu alanında çalışan marka ve tasarımcıların ortak buluşma noktası ise, çalışma alanlarını yaşayan dokularla beslemek ve teknolojinin gelişiminde var olan negatif noktaları, doğanın pozitifliğiyle dengeleyebilmek… Ofiste tercih edilen materyallerle ve küçük adımlarla ‘Nasıl daha doğa dostu bir ofis tasarlarız?’ sorusunun cevabını, ADDO’nun Konsept Danışmanı Sezgin Aksu’dan öğrendik.  

Sakin bir ortam için ses izolasyonu önemlidir 

Doğal bir ortam tasarlamanın ilk koşulu, doğru yapılmış akustik düzenlemeden geçer. Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) ve Uluslararası Çalışma Örgütü’nün yapmış olduğu araştırmalara göre, 30-65 dBA arasında gösterilen birinci derece gürültüler, çalışma ortamında konforsuzluk, agresif yönelimler, konsantrasyon bozukluğu gibi sorunlara yol açıyor. Türkiye’de yalnızca Addo kanalıyla tüketicisine ulaşan Snowsound akustik paneller, özgün formları ve ses düzenlemesi sağlayan özel materyali ile ortak ve bireysel alanlara pozitif değer katıyor.

Yalın ofisler için cam şeffaflığı 

Şeffaflığı, saflığı ve yalınlığı vurgulayan cam, aksesuarlarda ve farklı formlarda kullanılmasından sonra ofis dekorasyonunda da tercih edilmeye başlandı. Aydınlık ve ferah alanlar oluşturmak için özellikle toplantı masalarında cam tasarımlar ön plana çıkıyor. ADDO, Sezgin Aksu tasarımı serisi Bridge’de camın sadeliğini modernizme uyarlayarak ofislere taşıyor. Özel üretim Bridge ayaklara oturtulan cam tabla, çizilmeyen, kirlenmeyen ve matlaşmayan yapısıyla ofis dekorasyonuna tam uyum sağlıyor.

Ahşabın sıcaklığını göz ardı etmeyin

Doğal yaşamı ve daha sıcak iletişimi vurgulayan ahşap, genel dekorasyon alanları ve aksesuarlardan dış mimariye kadar birçok alanda farklı formlarda kullanılmasından sonra ofis dekorasyonunda da baş köşede yerini almaya başladı. Üstün ısı ve nem yalıtımı özellikleri, bağışıklık sistemine olumlu etkileri ile yaşanılacak en sağlıklı ortamı yaratan ahşap materyaller, elektrostatik yük taşımaması sebebiyle insanlarda rahatlık hissi uyandırıyor. Ofis tasarımında doğal malzeme kullanımının ekip psikolojisini olumlu yönlendirdiğinden yola çıkan Sezgin Aksu, Addo için tasarladığı Bridge serisinde ayakları da dâhil olmak üzere bütün tasarımda %100 doğal ahşap seçeneği sunuyor.

Renklerin diline güvenin 

Ev dekorasyonunda olduğu kadar ofis için de bir o kadar önem taşıyan bir konu; renk seçimi… Natürelliğin beklendiği ofislerde, soft renkler ve doğada bulunan yeşil, mavi gibi pozitif renkler tercih ediliyor. Sakin bir görüntü elde edilmek istendiğinde, koltuk, sandalye gibi ürün gruplarında abartı gözükebilecek renk kullanımından kaçınılması gerekiyor. ADDO koleksiyonunda yerini alan Sezgin Aksu tasarımı Fly koltuk, uçuk mavi renk seçeneği ile yaşayan ofislerin doğasına uyum sağlıyor. 

Bonus: Bitkisiz asla!

Ofislere yerleştirilecek kapalı ortama uygun bitkiler, içerisinde bulunulan havanın kalitesini iyileştirmekle kalmaz, ortama hoş bir koku yayar ve dekorasyonu tamamlar. Bakımı için çaba gerekse de, yeşilin faydalarını değerlendirdiğimizde buna değecektir. 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)