Peyzaja Dönük: Oberholz Dağ Kulübeleri...

UNESCO’nın kültür mirası listesine dahil ettiği, kayak merkezleri ile ünlü Obereggen’de açılan yepyeni İtalyan restoranı Oberholz Mountain Hut, deniz seviyesinden 2000 metre yukarıda sizi lüksün doruklarına çıkarıyor.

İtalyan Alpleri’nin hatırı sayılır bir kısmını kuş bakışı görme imkanı sunan restoranın enfes manzarası, ünlü şeflerin ellerinden çıkma leziz yemeklerle tamamlanıyor. Oberholz bölgesinin sofistike tariflerinden oluşturulan menüde, sadece o bölgede bulunan ve doğal malzemelerle yapılan yemekler yer alıyor. Menünün gün be gün değiştiği restoranda her daim yenilik ve canlılık hedefleniyor. Restoranın barı ise eşsiz şarap koleksiyonu ile öne çıkıyor.

Modern ve lüks dekoruyla ödül alan restoranın tasarımında devrilen bir ağaçtan esinlenilmiş. Ahşap yapı, manzaranın rahatlıkla içeri girebilmesi için tavandan yere kadar uzanan camlarla kaplanmış. Manzaranın tadını rahatça çıkarabilmek için çatıya büyükçe bir teras eklemeyi de unutmamışlar.

Oberholz Kayak Merkezi’ne yakınlığından dolayı en çok kış aylarında rağbet görecek gibi duran Oberholz Mountain Hut, dağların çiçeklerle bezendiği yaz aylarında da dağ yürüyüşlerini sevenler için oldukça iyi bir alternatif.

Proje Künyesi:

Proje Adı:Oberholz Dağ Kulübesi
Mimari&Tasarım: Pavol Mikolajcak, Peter Pichler Architecture
Bölge: Obereggen, İtalya
Yıl:2016
Fotoğraf: Oskar Dariz
Kaynak architizer


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)