Sürdürülebilir Gelecek İçin Proje Üreten Türk Öğrencilerden Global Başarı

Akçansa tarafından maden sahalarının biyolojik değerlerini artırmayı amaçlayan ‘Biyoçeşitlilik Proje Yarışması’ üçüncü kez Türkiye’de gerçekleştirildi. 

Tüm dünyadan 23 ülkenin katıldığı yarışmada İzmir Çakabey Koleji öğrenci ve danışman hocaları Belçika’da gerçekleşen Heidelberg Cement Quarry Life Awards’de birincilik ödülünün de sahibi oldu. 

Akçansa’nın, öğrenciler ve akademisyenler tarafından maden sahalarının biyolojik değerini artırmayı amaçlayan projeler üretilmesi ve bu yöndeki farkındalığın artırılması amacıyla düzenlediği Biyoçeşitlilik Proje Yarışması üçüncü kez Türkiye’de gerçekleşti. 

Finale kalan projeler gerçekleşen ödül töreninde açıklandı.Yarışmaya tüm Türkiye’den katılan projeler arasından 5 proje iki farklı kategoride ödüllendirildi. 

Finalistler arasında yer alan Özel Çakabey Koleji öğrencileri ve danışmanları, projeleri ile Almanya’da gerçekleşen Heidelberg Cement Quarry Life Awards’de Türkiye’yi temsil etti ve yarışmada birincilik ödülünün sahibi oldu. 

Proje ile taş duvarların veya kuru yüzeylerin yeşil yaşam alanlarına dönüşmesini sağlayan dikey bahçeleme tekniği uygulanarak, kayalık ve verimsiz alanlarda bitki çeşitliliğinin yeniden kazanılması hedefleniyor. 

Yenilikçi ve yaratıcı fikirlerle katılım gösterdiği Biyoçeşitlilik Proje Yarışması’nın Bilimsel Araştırma Kategorisi birincileri Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile İzmir Çakabey Koleji’nin oldu. Öğrenciler, ödüllerini Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar ve yarışmanın jüri üyesi Ediz Hun’un elinden aldı. 

İkinciliği ise Sosyal Fayda kategorisinde Çanakkale Doğa Koleji ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi aldı. 

Yarışmanın mansiyon ödülü ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin oldu. 

Zenar: “Biyoçeşitlilik yönetimini sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında öncelikli 6 konudan biri olarak belirledik” 

Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar, Akçansa olarak sürdürülebilirliği, sosyal, çevresel ve ekonomik boyutlarıyla ele aldıklarını belirterek “Biyolojik çeşitliliğin korunması ve ekosistem yönetimi, sektörümüzün geleceği adına kilit role sahip. Akçansa olarak bu bilinç ve stratejiyle çalışarak, biyoçeşitlilik yönetimini sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında öncelikli 6 konudan biri olarak belirledik ve 2020 sürdürülebilirlik hedeflerimiz arasına aldık.” dedi. 

Zenar, gençlerin fikirlerine ve bakış açılarına her zaman önem veren bir şirket olduklarının altını çizerek; “Akçansa’nın önemli özelliği de gençlerin fikirlerini, bakış açılarını önemseyen, onlara kulak veren ve yaratıcılıklarını destekleyen bir şirket olması... Maden sahaların biyolojik değerlerini artırmak için düzenlediğimiz bu yarışma da bunun güzel bir kanıtı” sözlerine yer verdi. 

Yılmaz: “Genç öğrencilerin, akademisyenlerin yenilikçi fikirlerini desteklemekten gurur duyuyoruz” 
Akçansa İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Berrin Yılmaz,“Akçansa olarak geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimizi önemsiyor, fikirlerinden ilham alıyor ve onları geleceğin liderleri, geleceğin yetenekleri ve geleceğin Akçansalıları olarak görüyoruz. Ülkenin kalkınmasında önemli rol üstlenecek gençlerin dünyasını anlamak, bakış açılarını görmek için farklı projeler gerçekleştiriyoruz.Bunlardan biri de Biyoçeşitlilik Proje Yarışması… Genç öğrencilerin, akademisyenlerin yenilikçi fikirlerini desteklemekten gurur duyuyoruz.” dedi


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)