Satış Ofisleri İçin En Kalıcı Trend, Ana Projenin Tarzını Yansıtmasıdır...

Gönye Tasarım

Geçicilik satış ofislerinin doğasında var ama yine de ‘geçicilik’ faktörü tasarımlarımızın hiçbirine yansımıyor. Kullanım süresi içinde işlevini en iyi şekilde yerine getirecek şekilde, özenle tasarlanmış satış ofisleri talep edildiği için, tasarımlarımıza ana projenin konseptini en iyi şekilde aktarmaya çalışıyoruz.

Mimar Yelin Evcen,  İç MimarGönül Ardal

Satış ofisi tasarımlarını, diğer proje tasarımlarına göre farklı kılan unsurlar nelerdir? Bir satış ofisi tasarımında yeni trendlerle birlikte üzerinde durulması gereken planlamalar ve tasarımlar hakkında bilgi verebilir misiniz?

Geçicilik satış ofislerinin doğasında var ama yine de ‘geçicilik’ faktörü tasarımlarımızın hiçbirine yansımıyor. Kullanım süresi içinde işlevini en iyi şekilde yerine getirecek şekilde, özenle tasarlanmış satış ofisleri talep edildiği için, tasarımlarımıza ana projenin konseptini en iyi şekilde aktarmaya çalışıyoruz. Satış stratejileri değiştikçe, satış ofislerinin iç mekân düzenlemeleri de biçim değiştiriyor. Satış ofisleri için en kalıcı trend, ana projenin tarzını yansıtması olabilir. Onun dışında diğer her trend bu kısa ömürlü yapılar için geçici diyebiliriz.

8-10 yıl öncesine göre satış ofislerinde her anlamda büyük değişiklikler bulunuyor. Eskiden dizi dizi masalardan oluşan, soğuk ve ruhsuz mekânlarken son yıllardaki satış ofislerini yaşayan, canlı ve şık mekânlar olarak tanımlayabiliriz. Bu da rekabetin artması, müşterinin beklentisi ve gayrimenkul firmalarının farklılık arayışlarıyla gelen doğal bir değişim. Satış ofislerini, personelin ve müşterinin içinde bulunmaktan keyif alacağı, konforlu, rahat ve samimi mekânlar olarak aynı zamanda yatırımcı firmanın vizyonunu yansıtacak yenilikçi, tasarımı ön plana çıkartan ve güven verecek bir atmosfere sahip olmasını hedefleyerek tasarlıyoruz.

Nidapark Küçükyalı Satış Ofisi

Bir pazarlama yüzü ve algı oluşturan temel nokta olarak satış ofislerinin son tüketici üzerinde etkileri nelerdir?  Bu projelerin son zamanlarda ön plana çıkmasını nasıl görüyorsunuz sektördeki kalite, pazarlama ve imaj gelişimine etkisi hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Satış ofislerinin yatırımcı firmanın vizyonunu ve ana projenin konseptini yansıtması, tasarımda dikkat edilmesi gereken kriterlerden. Ayrıca söz ve reklam gibi hayal gücüne dayalı anlatımlardan ziyade, satış ofisi içinde örnek daire bulunması, müşterinin mekânı görmesi ve yaşaması açısından önemli bir satış desteği sağlıyor. Son tüketici tarafından bakarsak satış ofisleri, konut arayışına girmiş kişiler için oldukça konforlu ve keyifli mekânlar oluyor. Belki haftalarca birçok proje gezmeleri gerektiğinden, ve her bir projede harcanılan zamanı düşünürsek bu konfor son tüketici için çok kıymetli. Satış, her şeyden çok psikolojik bir olgu ise, satış ofisi dizaynının müşteri üzerindeki etkisinin önemi azımsanmamalı. Satış ofisleri, hem projenin hem yatırımcı firmanın ön vitrini olmasından ötürü, tasarımda iddialı olması beklenen mekânlar oluyor. Bu da iç mimari olarak sektöre kaliteli ve estetik tasarıma sahip yeni mekânlar kazandırıyor diyebiliriz.

 Nidapark Küçükyalı Satış Ofisi

Projeden kısmen bağımsız olan bu yapılar satış süreçleri tamamlandıktan sonra nasıl değerlendirilmekte, hangi fonksiyonlarda kullanılmaktalar? Projenin sürdürülebilirlik ayağında bu alanlar için geliştirdiğiniz çözümler var mıdır?

Satış ofisleri planlanırken, bazen sonrasında o sitenin bir parçası olacak şekilde kalıcı ve kalıcı olacaksa genelde betonarme olarak yapılıyor. Sonrasında ticari alan, sosyal tesis ya da yönetim ofisine çevrilebiliyor. Bu durumda tabii kalıcı olan strüktür, cephe ve bazen mekanik tesisat olup iç mimari yeni fonksiyona göre yeniden düzenleniyor. Eğer böyle bir ihtiyaç yok ya da planlamaya uygun değilse çoğunlukla çelik yapılar oluyor ve zamanı dolunca kaldırılıyor. Komple çelik yapının yatırımcının yeni projesine taşındığı da olabiliyor.

Nidapark Küçükyalı Satış Ofisi

Mimar Yelin Evcen ve İç Mimar Gönül Ardal Tasarladıkları Nidapark Küçükyalı Satış Ofisini Anlatıyor:

Ferah bir mekân hayal ederek yola çıktık...

YYoğun bir anayolun hemen yanında konumlanan satış ofisinde, beton görüntüden ve yol gürültüsünden tamamen uzaklaştığınız, nefes almanızı sağlayacak, yoğun bitkilerin ön planda olduğu ferah bir mekân hayal edilerek yola çıkıldı.

İki cepheden de güneş ışığı alan ofiste, oluşturduğumuz peyzaj alanları ile birlikte malzemelerde doğal dokulara yer vermeye özen gösterdik. Zeminde açık renk mermer görünümlü seramikler kullanılırken duvarlarda dokulu boya ve açık toprak tonlarında duvar kağıtları kullanıldı.

Satış birimlerine ayrı görüşme alanları oluşturularak aralarında bölücü kullanmak yerine yüksek bitkiler kullanarak birbirlerinden ayırdık. Böylelikle müşterilerin ağırlandığı mekanları üç tarafından bitkilerle çevreleyerek dış atmosferden uzak botanik, samimi mekânlar oluşturduk. Tavanlarda ise her satış birimine ayrı, neredeyse mekân büyüklüğünde aydınlatma şapkaları tasarlayıp tavandan sarkıtarak ikonik ve vurucu bir etki yaratmayı hedefledik. 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)