EkoYapı Dergisi - Ekolojik Yapılar ve Yerleşim Dergisi

FORBO FLOORING'den Bir Yenileme Projesi

FORBO FLOORING MARMOLEUM SOLID KOLEKSİYONU


Koleksiyonun gizli ruhu renklerindeki ince ayrıntılarda yatıyor. Koleksiyon, klasiğe gönderme yaparak, orginal Marmoleum’a birçok yeni renk ekledi.

SOLID koleksiyonu sizlere, modern çevremizle uyum içerisinde birçok yeni nötr ve tok renkler sunuyor. Koleksiyon; MARMOLEUM CONCRETE, MARMOLEUM WALTON CIRRUS VE MARMOLEUM WALTON UNI markalarımızı kapsıyor.

Mimar Markus Schmitt Münih Tıbbi Okuma Salonu Yenilenme Projesi'nde yerlerde ve masalarda 'Marmoleum Walton Uni' Tercih Etti.

MÜNİH TIBBİ OKUMA SALONU YENİLENME PROJESİ


Mimarlar: MARKUS SCHMITT, Staatliches Bauamt München 2

Proje Yeri:
Münih, ALMANYA 

Genel Müteahhit:
Bayerisches Staatsministerium für Wissenschaft, Forschung und Kunst
Tercih Edilen Ürün:
Yerlerde ve masalarda 1300 m2 Marmoleum Walton Uni

Emanuel von Seidl’ın Beethovenplatz’a yaptığı “Brakls Kunsthaus” Tıbbi Okuma Salonu inşaatından 100 yıl sonra tamamı ile yenilenmiş. Haliyle Ludwig Maximilians Universitat öğrencilere tekrardan sunuluyor. Şu an listelenmiş bir bina olsa da, yapımında Almanya’nın mimari olarak en başarılı ve en güzel sanat bayiliği olduğu düşünülüyordu.

Proje yapıldığı zaman Münih’in ilk sıvasız beton yapıtlarından biriydi. Dış cephe açık gri bir betonla kaplanmışken içmekanda da göze çarpan renkler kullanılmamıştı. Açık renk monokrom marmoleum döşemeleri ve duvarlardaki kumaş kaplamalar siyah, bej ve koyu kırmızılardan oluşuyordu ve bu sayede üstlerine konulan sanat eserleri için daha iyi bir fon oluşturuyorlardı. Içmekan kapı ve geçitleri maun cilalarla kaplıydı ve pencereler de aynı yapılmıştı. Pencere pervazlarıysa kontrast yaratmak için beyaz yapılmıştı. Buradaki tarihi referansları çağdaş bir şekilde yeniden yaşatmak için bir yenilenme projesi yapıldı. Binanın eski özelliklerinin hepsi korunurken yeni eklenen herşey sadece çağdaşlaştırılmak için eklendi. Okuma odalarındaki yerler ve masalar açık bej Marmoleum ile kaplıydılar. U şeklindeki masaların kenarları ve iç yüzeyleriyse ceviz kaplıydı. Bu sayede original tasarımda kullanılan ahşaplara gönderme yapıldı. Aynı zamanda masalar yerle birleşerek mekanın daimi bir parçası haline geldiler.

“Masaların yapımındaki en önemli detaylardan biri Marmoleumun bittiği kenarlarda belli bir çerçeve olmamasıydı. Marmeloumlar yüzeye tam oturacak şekilde kesildiler. Yataydan dikeye geçiş yapan Marmeloumlarda da bu tekniği kullanarak devamlı kesilmeden devam eden bir görünüm elde edildi.” diyor Münich Eyalet Inşaat Otoritesi’nde mimar olan Markus Schmitt.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)