Woods Design Awards 2015

Wood Design Awards’un 2015 yılı ödülleri Oakland, Kaliforniya’da düzenlenen Bay Area Ahşap Çözümleri Fuarı’nda sahiplerini buldu. Wood Products Council’ın alt kurumu olan WoodWorks tarafından organize edilen yarışma ahşabı yalnızca dokusu ve doğal güzelliği için değil aynı zamanda yapısal dayanıklılığı ve yüksek performansı ile birlikte kurgulayarak bünyesine dahil eden projeleri ödüllendiriyor.

Mimar ve mühendisler arasında doğal materyal kullanımını arttırmak için başarılı bir farkındalık yaratan WDA, uluslararası platformda ağaç ve ahşap işçiliğinin geldiği noktayı da yıllık olarak raporluyor.

Yarışmanın Kurumsal Ahşap Tasarım Ödülü’nü almaya hak kazanan Jackson Hole Havaalanı, Gensler + Martin/Martin imzasını taşıyor. Bu kategoride kurumsal mekanlarda hayata geçirilen ahşap uygulamalarının mekana kattığı stres azaltan ve kimi zaman iyileşmeye yönelik değerlere sahip projeler ödüllendiriliyor. Kurumsal Ahşap Tasarım Ödülü için gerekli olan bir diğer kriter ise ahşabın ana inşa materyali olarak kullanılmış olması.


















Indian Mountain Sanat ve İnovasyon Öğrenci Merkezi

Lakeville, Connecticut

Okul ve eğitimle alakalı binalara verilen Eğitim Binalarında Ahşap Ödülü, inşasında ve tasarımında temel öğe olarak ahşap kullanılan mekanlara veriliyor. Sadece inşa malzemesi olarak kullanılmasının ötesinde yeşil bina kriterlerini tutturmak ve zenginleştirilmiş bir mekan yaratmak için ahşap kullanan projelere bu kategoride öncelik tanıyor. Bu yılın birincisi ise tasarladıkları sanat merkezi ile Flansburgh Architects ve Roome & Guarracino.

© Lifestring Photography

N-Habit Belltown Seattle, Washington

Dört ya da daha fazla kattan oluşan ahşap bina projelerinin değerlendirildiği Çok Katlı Ahşap Tasarım Ödülü’nün bu yılki sahibi Bushnaq Studio Architecture imzalı N-Habit Belltown Binası oluyor. Seattle, Washington’da inşa edilen bina dahilinde birden fazla kullanım biçimi ile işlev kazanan ahşap aynı zamanda farklı ağaç ailelerinden elde edilmiş.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)