Geleceğin Mimarları, Kalebodur’un Yenilikçi Dünyasında Yaratıcılığın Sınırlarını Zorladı

Türkiye’de mimarlık kültürünün gelişimi için bugüne kadar birçok projeye imza atan Kalebodur, Türkiye Tasarım Vakfı ve yaratıcı eğitim okulu Arkki iş birliği ile "Hayalimdeki Oda: Çocuklar için Mimarlık Atölyesi" serisini başlattı. 

İnovasyonu merkeze alan atölye çalışmasında çocuklar, önce kendi hayal dünyalarında keşfe çıkıp ardından Kalesinterflex porselen plakalarında aralarında bulunduğu bir dizi materyalle renkleri, dokuları ve formları deneyimledi.

Kalebodur Hayalimdeki Oda: Çocuklar için Mimarlık Atölyesi

Mimarlık, çocukların iç dünyalarını somutlaştırmanın, yaratıcılığın keşfedilmesinin bir yoludur. Onlara düşlerinin sınırlarını zorlama cesareti verir. Kendi iç dünyalarının mimarı haline gelen çocuklar, düşlerini gerçeğe dönüştürmek konusundaki yeteneklerini fark ettikçe dünyayı yeniden inşa etmek heyecanıyla harekete geçerler. Kalebodur da bu düşünceden hareketle yeni bir atölye serisine başladı.

Kalebodur’un Türkiye Tasarım Vakfı ve yaratıcı eğitim okulu Arkki Türkiye iş birliğinde hayata geçirdiği Hayalimdeki Oda: Çocuklar için Mimarlık Atölyesi 6-11 yaş aralığındaki çocuklar için sıradışı bir deneyim sundu. 3 ve 10 Haziran’da ilk ikisi düzenlenen atölye çalışmaları ise düzenli olarak yapılmaya devam edecek.

Çocuklar, "Hayalimdeki Oda: Çocuklar için Mimarlık Atölyesi" ile özgürce düşünme, yenilikçi fikirler üretme ve tasarımda ileriye yönelik adımlar atma konusunda farkındalık kazandılar. Aileler ise çocukların rengarenk dünyalarına daha yakından bakma fırsatı buldu.

30 yılda 50'den fazla ülkede 25.000'den fazla çocuğa ve gence yönelik binlerce eğitim ve atölye düzenleyen Arkki’nin eğitim modüllerinden biri olan Hayalimdeki Oda atölyesi, öğrencilerin odanın yüksekliği, açıklıklar gibi mekanı etkileyen çeşitli planlama unsurlarını dikkate alarak mekansal planlamanın temellerini ve insan ölçeği ile mekan arasındaki ilişkiyi öğrenmelerini amaçlıyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)