Koleksiyon Mobilya, İkinci 50 Yılında Da Hayatın Her Anına Dokunmak İçin Yatırımlarına Hız Verdi

Koleksiyon Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Koray Malhan ve Koleksiyon Mobilya Yönetim Kurulu Başkanvekili Doruk Malhan

Yüksek kaliteyi yenilikçi tasarım anlayışıyla birleştiren Koleksiyon Mobilya’nın 50. yılında Koleksiyon Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Koray Malhan ve Koleksiyon Mobilya Yönetim Kurulu Başkanvekili Doruk Malhan, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Koleksiyon Mobilya’nın ikinci 50 yılı için yatırımlara hız verdiklerini belirten Koleksiyon Mobilya’nın ikinci nesli, yüzde 25 olan ihracat oranlarını 5 yıl içerisinde yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyorlar. Ülkemizde ortalama mobilya ihracat değeri kilo başına 2,5 dolarken, kilo başına 24 dolara kadar çıkan ihracat gerçekleştiren Koleksiyon Mobilya, sektöre değer kazandıracak fikirleri bir araya getirecek girişim sermayesi yatırım fonu kurmak için hazırlıklara başladı. SUFİİ (Sustainable Furniture Innovation Investment - Sürdürülebilir Mobilya İnovasyon Yatırım) Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile Koleksiyon Mobilya yeşil ekonomi, yeşil sanayi, yeşil teknoloji, yenilenebilir enerji, biyo teknoloji alanında sürdürülebilir materyal ve ham madde alanlarına yatırım yapacak.

Yaşam alanlarına değer katan tasarımlara imza atarak hayatın her anına dokunan Koleksiyon Mobilya, 50. yılını kutluyor. Faruk Malhan tarafından kurulan ve bugün ikinci neslin yönetime geçtiği Koleksiyon Mobilya’da ikinci 50 yıl için yatırımlara hız verildi. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Koleksiyon Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Koray Malhan ve Koleksiyon Mobilya Yönetim Kurulu Başkanvekili Doruk Malhan, Koleksiyon’un ikinci 50. yılı için hedeflerini paylaştı. 

Koleksiyon, yurt dışında büyümeye hazırlanıyor

Koleksiyon Mobilya’nın ilk 50 yılında “hayatın her anına dokunan” bir marka olduğunu belirten Koleksiyon Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Koray Malhan, “İkinci 50. yılımıza girerken, Koleksiyon Mobilya’nın hem ülkemizde hem de dünyada etkinliğini daha artırmaya odaklandık. Yurt dışına ihracat yapmaya karar verdiğimizde, özellikle yakın coğrafyaya değil de rekabetçi pazarlara odaklandık. Bu zamana kadar Amerika ve Avrupa’da önemli deneyimler elde ettik. Şimdi de bu deneyimlerimizle beraber yurt dışı pazarlarında daha da büyüyeceğiz.” dedi. 

“Katma değerli ihracatın payı yüzde 50’ye ulaşacak”

Koleksiyon Mobilya’nın satışlarının yüzde 25’inin yurt dışına olduğunu belirten Koleksiyon Mobilya Yönetim Kurulu Başkanvekili Doruk Malhan beş yıl içerisinde bu oranı yüzde 50’ye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Doruk Malhan, “Koleksiyon Mobilya olarak biz katma değerli ihracat gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz, bu ihracatın volümünü artırmak ve daha da büyütmek. Şu an mobilya sektörünün gerçekleştirdiği ihracata kilo başına 2,5 dolar değer biçiliyor. Bizim bazı ürünlerimizin ihracat değeri 24 dolara kadar çıkarken, ortalama kilogram başına 10 – 11 dolar seviyesinde bir ihracat gerçekleştiriyoruz. Amerika’nın ve Avrupa’nın en büyük teknoloji ve finans şirketleri bizim düzenli müşterimiz. Amerika, İngiltere ve Almanya’da bugün Koleksiyon markalı ürünlerimiz satılıyor. Yakın zamanda Toronto’ya açıldık. Eylül ayında da Dubai ofisimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Şimdiden Dubai’de Fitch Ratings, Euroclear gibi önemli kurumların projelerini teslim ettik.” dedi.

SUFİİ Yatırım Fonu ile mobilya sektörüne yeni fikirler geliyor

Türkiye’de mobilya sektörü için yeni bir iş birliğine imza attıklarını belirten Doruk Malhan, “SUFİİ (Sustainable Furniture Innovation Investment - Sürdürülebilir Mobilya İnovasyon Yatırım) Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nu kurmak için başvuru süreçlerini tamamladık. Girişim Sermayesi Yatırım Fonları pazarında yüzde 7 pazar payına sahip Letven Capital Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. ile iş birliği gerçekleştirdik. SUFİİ Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile yeşil ekonomi, yeşil sanayi, yeşil teknoloji, yenilenebilir enerji, biyo teknoloji alanında sürdürülebilir materyal ve ham madde alanlarında yeni bir fikri olan girişimcilere yatırım yapmayı hedefliyoruz.” dedi. 

Açık hava mobilyaları ithalatını azaltacağız

Bu yıl içerisinde Koleksiyon’un açık hava mobilya tasarımlarının kullanıcılarla buluştuğunu belirten Doruk Malhan, “Herkesin açık havada daha çok zaman geçirmek istediğini görüyoruz. Türkiye, açık hava mobilyalarında dışarıya bağımlı bir ülkeydi. Açık hava ürünlerinin çoğu Güneydoğu Asya’dan ülkemize geliyordu. Biz burada bir değer yaratmaya karar verdik. Ülkemizin bu alandaki dış ticaret açığının kapatılmasına destek olarak, Koleksiyon Mobilya tasarım çizgisine, kalitesine ve estetik algısına uygun yeni açık hava ürünlerimizle dış mekan kültürüne yeni bir bakış açısı getirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Hedef karbon nötrden pozitife geçmek

Üretim sürecinde yenilenebilir kaynaklara yönelmek ve üretim faaliyetlerinin çevreye olan etkilerinden sorumlu olmak kadar üretilen ürünlerin dayanıklılığının da büyük önem taşıdığını belirten Koray Malhan: “Bizim sektörümüzde mobilya zamana karşı direniyorsa sürdürülebilirdir. Bir mobilyanın geri dönüştürülebilir malzemeden üretilmesi onun sürdürülebilir olduğunu göstermiyor. Geri dönüştürülebilir malzemeden üretilen ancak 2 yıl sonra kullanılmayacak durumda olan veya modası geçen birçok ürün bulunuyor. İhtiyaca ve görselliğe ayak uyduramayan ürün sürdürülebilir olamaz. Ortalama bir mobilya 7 yıl dayanırken, Koleksiyon mobilyaların kullanım ömrü 15 – 17 yıl. Bu noktada önemli bir fark yaratıyoruz.” diye ifade etti. Tekirdağ’da bulunan üretim tesisinin çatısına güneş panellerinin dizilim yatırımı yapıldığını belirten Doruk Malhan, “Hem binek hem ticari araçlardan oluşan tüm filomuzu elektrikli araçlara dönüştürdük. Şu anda nakliye süreçlerinde elektrikli araçları nasıl kullanabileceğimiz konusunda Ar-Ge çalışmaları yürütüyoruz. Hedefimiz 2030 yılında sadece karbon nötr olmayı başarmayı değil, pozitife de geçmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Ofis çantaları ile tüm ofis taşınabilecek

Pandemiden sonra iş – özel hayat dengesinin değişimini doğru okumaya çalıştıklarını belirten Koleksiyon Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Koray Malhan, “İnsanların cam açılmayan, güneş girmeyen ofislerde çalışmayı istemediklerini görüyoruz. İleride insanlar ofislerini gittikleri yere taşımak isteyecekler. Bunun nasıl mümkün olacağına ilişkin sürekli düşünüyoruz, yeni tasarımlar geliştiriyor, farklı iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. Modacı ve kumaş üstüne çalışmaları olan Arzu Kaprol ve ülkemizin önde gelen mimarlarından Melike Altınışık ile yeni bir proje üzerinde çalışıyoruz. Bunu ofis çantası olarak kurguladık. Kişiler, sadece tek bir çanta ile bilgisayarlarını, telefonlarını şarj edebilecekler. Aynı zamanda istedikleri zaman o çanta farklı formlarda soğuktan korunabilecek bir alana dönüşecek. Deprem olduğu takdirde de kişilere güvenlik sağlayacak bir unsur olacak. Şu an Ar-Ge çalışmalarını tamamlamak üzereyiz, çok yakında ilk üretimi gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda -40 derece soğukta bile dışarıda üşümeden çalışmayı sağlayacak yeni üretimler üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor.” dedi. 

Pandemide Faruk Malhan & Koray Malhan tasarımı ortaya çıktı

Pandemi ile ofis mobilya tasarımlarında değişikliklere gittiklerini belirten Koray Malhan, konik şekliyle farklı mekanlar için alternatif avantajlar sağlayan modüler bir bölücü panel sistemi olan Oblivion’un tüm dünyada önemli teknoloji ve finans şirketleri tarafından istendiğini ifade etti. Pandemide ilk kez Faruk Malhan ile de ortak tasarım yaptıklarını belirten Koray Malhan, “Pandemide kurucumuz Faruk Malhan ile tasarımlar gerçekleştirdik. Yıllardır birlikte çalışıyoruz ancak pandemi sayesinde birlikte yaptığımız ilk tasarım ortaya çıktı. Dedik ki içine bitkinin girebildiği, yüzde 100 temizlenebilir bir sistem yapmak istiyoruz. Dolaplarla başladık. Dolap dediğimiz şey bir kütle ve yere oturuyor. Altını veya arkasını hiçbir zaman temizleyeceğimizi biliyoruz. Bir ofiste 500 tane dolap varsa bunlar sökülüp temizlenemiyor. Bu aslında ciddi bir problem. Bir de çoğu kişi penceresi olmayan binalarda çalışıyor. Biz burada ne yapabiliriz dedik. Hava sirkülasyonu çok önemli, ışığın geçiyor olması çok önemli. Dolabın kapalı kutu olmak zorunda olmadığını düşündük. Bu düşünce ile Treshold depolama serisi ortaya çıktı.” 

İkonik İstanbul çay bardakları ile Türkiye’de birçok eve ulaştıklarını belirten Doruk Malhan, “İlk çay bardağı üretmeye başladığımızda ülkemizin 70 milyon nüfusuna karşı yılda 500 milyon çay bardağı satın alındığını öğrendik. İstanbul çay bardakları ile tüm Türkiye’de bilinirliğimiz arttı. Kullanıcılarımızı “hayatının her anında” olmak için şimdi yeni bağlar üzerinde çalışıyoruz.” dedi. 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)