Singapur Üniversitesi'nin Net Sıfır Programı

Nüshet Çamuşoğlu / nushet@ekoyapidergisi.org
Singapur Ulusal Üniversitesi'ndeki NUS Tasarım ve Mühendislik Fakültesi Asya'da bir sürdürülebilirlik hareketi başlatmayı hedefliyor. Program tropik bölgelerdeki tasarımları uyarlama enerji yeniden kullanımı yoluyla net sıfır düşük karbona dönüştürmek için çevre eğitimini, sürdürülebilir uygulamaları ve kampüs içi tasarım prototipleri oluşturmayı savunuyor.

SDE1 ve 3 kampüsteki fiziksel bir binada çalışmak üzere tasarlanmış süper düşük karbon ve net sıfır enerji uyarlamalı yeniden kullanım programları. Kentsel sürdürülebilirlik için gerçekten işe yarayan stratejileri sergileyecek. İnşa edilen yapıların operasyonel performansını optimize ederek ve kasti sürdürülebilir tasarımı dahil ederek bu bina, Asya'daki mevcut altyapının daha enerji verimli olması için yeniden geliştirilmesine ve bir vaka çalışması olarak hizmet etmek için benzersiz ve yeni bir fırsat sunuyor.

NUS Cities SDE1 ve 3

Aynı zamanda Tasarım ve Mühendislik Fakültesi için yeni bir binadır ancak ayrıca Singapur Ulusal Üniversitesi için 2030 net sıfır karbon emisyonunu hedefleyen kampüs yeniden geliştirmenin bir parçasıdır da. İklime duyarlı bina 23.000 m2'lik tasarım stüdyosu alanını, atölyeleri ve araştırma tesislerini içeriyor. Ayrıca 1.000 m2'lik açık bir sundurma, galeriler, fakülte ofisleri ve bir dizi kamusal sosyal alan var.

NUS Cities SDE1 ve 3

Sürdürülebilir mimari bina tasarımı Güneydoğu Asya'daki tropikal mimarinin ilkelerini bütünleştirir. Batı cephesi binanın üzerinde derin bir örtü oluşturarak, binayı tropikal ısı kazancından koruyan ekvator kılıfı olarak tasarlanmış. Sürdürülebilir mimari örneklerden bina asma kat pencerelerinden gün ışığının iç mekana girmesini sağlamak için pencerelerin üst kısımlarını bütünleştirir.

NUS Cities SDE1 ve 3

Ayrıca bina 1976 tarihli orijinal bir yapısal çerçeve üzerinde yeniden tasarlandı. Sürdürülebilir mimari proje, ekibe tropikal bir iklimde maliyet verimliliği, yüksek çevresel ve sürdürülebilirlik performansı ve tasarım kalitesi elde etmek için tasarım prototipleri geliştirme fırsatı verdi.

NUS Cities SDE1 ve 3

Klima gerektiği gibi kullanılır ancak bina tadilattan önce tükettiği toplam enerjinin üçte birini tüketir. Bina alanlarının %65'inden fazlası doğal havalandırma ve klima ile hibrit soğutmalıdır ve odaların çoğu dışarıdaki esintiye açık. Sistem zaman içinde net pozitif bir enerji performansı yaratarak, kullanım ömrü boyunca net sıfır karbon olmasını sağlar. Bu yüzden sürdürülebilir mimaride kullanılan pasif sistemler uygulanmış.

NUS Cities SDE1 ve 3

Ayrıca peyzaj mimarlığı fakültesi tarafından yürütülen araştırma programları kapsamında yerli türler dışarıya dikilmiş. Eskiden bina tarafından gizlenen merkezi avlu, şimdi tropikal manzarayı ortaya çıkarmak için yeniden tasarlandı. Bunu orman tipi ekimlerle yaptılar ve avluyu çevreleyen ofislere, doğayı getiren biyofilik bir tasarım yarattılar.

SDE1 ve 3 binası uyarlanabilir yeniden kullanım için WELL sertifikasını alan Singapur'daki en eski geliştirmelerden biri olacak. Enerji verimliliğine yardımcı olmak için çatıya 2.000'den fazla güneş fotovoltaik paneli monte edilmiş.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)