Taksila Academy Activity Center Geri Kazanılmış Malzemelerle İnşa Edildi

Nüshet Çamuşoğlu / nushet@ekoyapidergisi.org
SGA Studio Akbarpur'da Taksila Academy Activity Center İnşa Ediyor

Taksila Academy Activity Center Geri Kazanılmış Malzemelerle İnşa Edildi

Akbarpur Uttar Pradesh, Hindistan'da bulunan sga-studio imzalı Taksila Academy Activity Center eğitim ve eko-bilinci ahenkli bir biçimde bir araya getiriyor. Akademinin üçüncü ek yapısı olan bu sürdürülebilir mimari bina, ilkokul ve ortaokula eşlik ederek uyumlu bir kampüs meydana getiriyor. Sürdürülebilir mimari proje atıkları en aza indirmek ve yapıya nitelik katmak çabasıyla eski bir fabrikadan çelik makaslar, kolonlar, panjurlar ve borular gibi geri kazanılmış malzemeleri yeniden kullanarak sürdürülebilir bir tasarım yaklaşımı benimsiyor. Bu yüzden sürdürülebilir mimaride kullanılan malzemeler tercih edilmiş. 

Taksila Academy Activity Center Geri Kazanılmış Malzemelerle İnşa Edildi

Futbol sahasına dönük yeni yapı, var olan son sınıf okul yapısıyla bütünleşmekte ve çeşitli yollar ve bir sundurma vasıtasıyla ilişki kurar. Saha yeni projenin eksenini ve konumunu belirliyor. Kortlar, etkinlik alanları ve konferans odalarıyla donatılmış bir spor salonu, gelişimin merkezini teşkil ediyor. Kusursuz bir biçimde uyarlanan çok amaçlı alan, konserler ve oyunlar gibi kültürel etkinlikler için geniş bir mekana dönüşüyor ve yerleşik tribünler hem spor hem de seyir için öğrencileri ağırlıyor.

İnşaatta Eski Fabrika Materyalleri Yeniden Kullanılıyor

Taksila Academy Activity Center Geri Kazanılmış Malzemelerle İnşa Edildi

Etkin bir sürdürülebilir anlayışla hareket eden tasarım ekibi, modern estetiği yansıtan çevre dostu bir bina inşa etmeyi amaçlayarak eski yağ fabrikasından geri dönüştürülmüş yapı malzemeleri kullanmış. Yeniden kullanılan eski tip fink makaslar, mono makaslar, çift kolonlar ve aşıklar, merkezin iskeletini teşkil eden destekler, korkuluklar ve yapısal unsurlar olarak işlev görüyor. Kırma ve beşik kısımları kombine eden hafif metal puf panel çatı, aşağıdaki mekanı rüzgar ve güneşten muhafaza etmekte ve iç ve dış alanlar arasında birleşik bir mekan meydana getiriyor. Bölümler sürdürülebilir mimari örneklerden bina içinde kırılan ışığa olanak tanıyan panjurlu bir cephe ile ayrılmış.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)