5. Uluslararası Çevreci Şehirler Yarışması için Başvurular Başladı

Schneider Electric’ten öğrencilere 
“yenilikçi enerji çözümlerine odaklanın” çağrısı…

Schneider Electric, akıllı şehirlerde yenilikçi enerji çözümlerine odaklanan ‘Çevreci Şehirler (Go Green in the City)’ adlı uluslararası öğrenci yarışmasının bu yıl beşincisini gerçekleştiriyor.

Yarışmaya, dünyanın her yerinden İşletme ve İşletme Mühendislik bölümlerinde okuyan öğrenciler, konut, üniversite, iş alanı, su ve hastane olmak üzere şehir ile ilgili beş temel sektörden biri üzerine yenilikçi enerji yönetimi çözümlerine dair fikirleriyle katılabilecekler.
Enerji yönetiminde dünya çapında uzman Schneider Electric’in bu yıl 5. kez düzenlediği ‘Uluslararası Çevreci Şehirler (Go Green in the City)’ yarışmasının başvuruları başladı. Dünyanın her yerinden İşletme ve İşletme Mühendislik bölümlerinin lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine açık olan yarışma 1.800’den fazla katılımcı ön kayıt yaptırmıştır.


Yarışmaya öğrenciler, en az bir üyenin kadın olduğu iki kişilik guruplar halinde katılabiliyor ve öğrencilerden, konut, üniversite, iş alanı, su ve hastane olmak üzere şehirle ilgili beş temel sektörden biri üzerine yenilikçi enerji yönetimi çözümlerine dair fikirlerini içeren iş durumu çalışmalarını sunmaları bekleniyor.
İş durumu incelemesinin yanı sıra katılımcılar, oyun platformunda sunulan öğelerle ilgilenerek ve başarılı iş durumu çözümleri sağlanmasına dair faydalı bilgiler içeren kaynakları araştırarak, ‘Çevreci Şehir’ deneyimini genişletebilecek. Katılımcılar ayrıca Go Green Şampiyonlar Ödülü ve Sosyal Medya Ödülü için de yarışacak.
Ön eleme sonunda başarılı olan 100 ekip, Schneider Electric'ten bir danışman öncülüğünde, 1 aylık bir süre içinde fikirlerini özet ve video sunumu olarak hazırlamaları istenecek.

Seçilen en iyi 12 ekip ise 22 - 25 Haziran 2015'teki final için Paris'te ağırlanacak. Kazanan ekip, Schneider Electric’in VIP konuğu olarak tüm dünyadaki tesislerini gezme şansı yakalayacak ve üst düzey yöneticileriyle tanışacak. Ayrıca kazananlara kendi ülkelerinde Schneider Electric tarafından iş teklifi yapılacak.

Gençlerin ilgisi her geçen yıl katlanarak artıyor…

Yarışmayla ilgili konuşan Schneider Electric İnsan Kaynakları Direktörü Olivier Blum “Geçen yıl 159 ülkeden 12.000 kayıtlı katılımcının ilgisini çeken ‘Go Green in the City’, genç nesilleri eğitmeyi ve sürdürülebilir şehirler için akıllı enerji yönetimi hakkında farkındalık yaratmayı hedeflemektedir. 80 ülkeden 1.800'den fazla katılımcı ön kayıt yaptırarak 2015 yarışmasına ilgisini göstermiştir. Yarışmaya giderek artan katılım genç öğrencilerin mevcut enerji sorunuyla yüzleşme ve global çözümler bulma yönündeki büyük ilgisini kanıtlıyor. Genç iş gücünü şehirlerimizi daha sürdürülebilir kılacak yeni fikirler ve çözümler geliştirmeye teşvik eden Go Green in the City ile gurur duyuyoruz” dedi.

Öğrenciler ‘Go Green in the City’ web adresinden ve Facebook/Twitter sayfalarından başvuru ve proje gönderimi hakkında detaylı bilgiye ulaşabilecektir.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)