Başkaları için Cennetten Bir Parça Tasarlamak

Jade Jagger

Tasarım algımın her alanında dayanıklılık yer alıyor. Tasarladığım mücevherler annelerden kızlarına geçerken ya da sevgİlİler ve yakın arkadaşlar tarafından hediye edilirken hem bir hikaye anlatıyorlar hem de bir geçmişe sahip oluyorlar.

Her mekanın ve projenin farklı olduğunu söylüyorsunuz. Projelerin farklı gerekliliklerini karşılama adına çalışma tarzınızı nasıl şekillendiriyorsunuz?

Tasarım yapmaya başladığımda yerel adetleri, sanatı, kültürü ve kimin için tasarım yaptığımı, günlük yaşam kalitelerini nasıl artırabileceğimi inceliyorum.

Bombay’da gerçekleştirdiğim Lodha Fiorenza adlı projemde Hindistan’a ait renk ve dokulardan çok etkilenmiştim.


New York’ta, geleneksel olarak küçük olan Manhattan dairelerindeki zemin alanını maksimize etmek için kapsül yaşam adını verdiğimiz bir tasarım yaptık. Mutfak, banyo, çamaşır odası ve depoyu merkezi bir yapıya getirdik. İtalya’da elde üretilen kapsüller istediğinizde mutfağınızı açmanıza ya da bir eğlence gecesi sonrası dağınık halini gizlemenize olanak sağlayan kayan kapıları ile çok güzellerdi.

Sanatçı, mücevher tasarımcısı ve iç mimar; kariyerinizi bu sırayla şekillendirdiniz. Politik olmaya çalışmadan içlerinden en sevdiğinizi söylemenizi istesek?
Sanatçı olmam ya da tasarımcı olmam arasında bir farklılık görmüyorum. Moda tasarımcılığı da dahil bu üç alanı her zaman hayatıma dahil ettim.

Hatırlayabildiğim kadarıyla her zaman yaratıcıydım. Gençlik yıllarımda ailemin evindeki mobilyaları tekrar tekrar düzenleyerek ve otel odalarını akla gelebilecek her çeşit kumaşla yeniden dekore ederek saatler geçirirdim. 20’li yaşlarımda zamanımın büyük bölümünü resme adadım. Sonrasında tasarımlarımı Barney’s New York ve Harrods Londra’da sattığımız cüzdanlara evrilecek olan oya ve dantellere dahil ettim. Her daim mücevhercilik konusunda çalışmalarım olmuştur ve sonsuza dek değerli materyaller ve parlak taşlarla çalışma zanaatı ve tekniğinden zevk alacağım.

Sizi ilham anlamında besleyen ve bu üç farklı yaratıcı alan arasında bir köprü oluşturan nedir?

Başkaları için cennetten bir parça tasarlama düşüncesi.

Yoo ile kurduğunuz ortaklık nasıl başladı?

Markanın yönetim kurulu başkanı John Hitchcox ile yıllar süren bir sosyal ilişkimiz var. Bana Yoo ilgili teklif yaptığında zamanlama harikaydı; Garrard’ın Londro, Tokyo ve New York’taki mağazalarının iç mekan tasarımını henüz bitirmiştik.

Tasarım yapmaya başladığımda yerel adetleri, sanatı, kültürü ve kimin için tasarım yaptığımı, günlük yaşam kalitelerini nasıl artırabileceğimi inceliyorum.

Sürdürülebilirlik ve yenilenebilir materyal kullanımı konusundaki düşüncelerinizi de öğrenmek isteriz.

Tasarım algımın her alanında dayanıklılık yer alıyor. Tasarladığım mücevherler annelerden kızlarına geçerken ya da sevgililer ve yakın arkadaşlar tarafından hediye edilirken hem bir hikaye anlatıyorlar hem de bir geçmişe sahip oluyorlar. Bu, iç mekan tasarımlarım için de geçerli. Çocukluktan yaşlılığa aynı çatı altında hayatı tecrübe eden, yaşamlarının farklı dönemlerinde olan kişilere adapte olabilen işler yapmaya çalışıyorum.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)