​Solunabilir Kentler İçin Doğal Gaz Yaygınlaştırılmalı

Türkiye enerji sektöründen olan Enerya, 5 Haziran Çevre Günü dolayısıyla hava kirliliğine karşı, özellikle Türkiye genelinde doğal gaz kullanımının yaygılaşmasının önemine dikkat çekti. Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, büyük şehirlerde zorunlu olan doğal gaz kullanımının halen Anadolu’da isteğe bağlı tutulduğunu ve tam olarak yaygınlaşmadığına dikkat çekerek, “Halen kömür ile ısınan Anadolu’da hava kirliliği insan hayatını tehdit eder boyutlara ulaşıyor. 2014-2015 kışında en az 20 il için hassas hava kirliliği uyarısı yapıldı” dedi.

Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, 5 Haziran Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye’de Ankara ve İstanbul dışındaki şehirlerde doğal gazın halen zorunlu olmadığını ve yaygınlaşmasında sıkıntı yaşandığını belirterek, “ Türkiye’de Avrupa Hava Kalitesini İzleme İstasyonları ölçümlerine göre, 20 ilde havanın hassas düzeyde kirli olduğu uyarısı yapıldı.


Bu illerin merkezlerindeki havayı yaşlılar, çocuklar ve solunum rahatsızlığı olanların solumaması gerektiği açıklandı” dedi. Türkiye’de Anadolu’da halen ısınmada kömürün kullanıldığını belirten Uzun, şu bilgileri verdi: “Ülkemizde kömürün yerine daha temiz ve daha tasarruflu ikame edilebilecek en temel enerji kaynağı doğal gazdır. Doğal gaz, yanması kolay ayarlanabilen, verimliliği en yüksek yakıttır. Tam yanma gerçekleştiren doğal gaz; duman, is, kurum ve kül oluşturmaz. Kullanım kolaylığı ve ekonomisinin yanında karbon içeriğinin düşüklüğü, diğer katı ve sıvı yakıtlara göre çok daha çevreci bir yakıt olmasını sağlar. Bu nedenle tüm kentlerde doğal gaz kullanımının yaygınlaştırılması için halkın bilinçlendirilmesi ve bu konuda çalışma yapılması gerekmektedir.”


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)