​A+++ Soğutan Ve Isıtan Klima

Mitsubishi Electric’in Japonya’daki Kirigamine tepelerinin doğal esintilerinden ilham alınarak tasarlanan Kirigamine serisi klimaları, “3D i-see Sensör” ile akıllı hava yönlendirme kontrolünü, “Plazma Quad” filtreleme teknolojisi ile sağlıklı iç ortam havasını, sezonsal enerji verimliliği standartlarının en üst seviyesi olan A+++ enerji verimliliği ile de tasarruf imkânını bir bütün olarak sunuyor.

Türkiye’de 23 Aralık 2013 tarihinde yayımlanan yeni tebliğe göre, klimalar artık sezonsal performansları ile değerlendiriliyor. Daha önce cihazların enerji sınıfları tek bir çalışma noktası için belirlenirken, şimdi tüm sezonu kapsayacak şekilde birçok çalışma noktası için hesaplamalar yapılıyor. Bu sayede, yeni hesaplanan sezonsal verimlilik değerleri ile ürünün performansı gerçeğe en yakın şekilde belirleniyor.

Dünya genelinde sunduğu ürün ve hizmetlerde kalite, konfor, teknoloji gibi değerlerinden ödün vermeyen Mitsubishi Electric’in ayrıcalıklı ürünlerinden biri olan Kirigamine serisi klimalar, zorlu iklim koşullarında bile hem ısıtma hem de soğutmada yönetmeliğin belirlediği en verimli sınıf olan A+++ enerji sınıfına ulaşabiliyor. Mitsubishi Electric Kirigamine Comfort Plus* serisi klimalar -25 derecelik dış hava sıcaklığında dahi çalışabiliyor.

Japonya’daki Kirigamine Tepelerinin doğal hava akışının modellenmesiyle tasarlanan Kirigamine klimalar, mekânda şiddetli bir rüzgâr yerine bir meltem esintisi ile performansından ödün vermeden konfor sağlıyor. Bu özellik ortamın aşırı soğumasına ve yorgunluk hissine engel oluyor. Kirigamine serisi klimaların bir diğer özelliği ise birbirinden bağımsız kontrol edilebilen sağ ve sol kanatların, iklimlendirilen havayı ortamda iki farklı noktaya hatta montaj yerine göre alt-üst kat gibi iki farklı mahalle yönlendirebilmesi.

3 Boyutlu Ortam Kontrolü

“3D i-see Sensör” özelliği ile akıllı hava yönlendirme kontrolü sağlayan Kirigamine klimalar, soğutma modunda hava çarpmasını engellemek için havayı kişilerin bulunmadığı tarafa yönlendiriyor. 3 boyutlu tarama yaparak mekândaki kişileri tespit eden bu sensörün ayrıcalıklı tarafı ise özellikle ısıtmada havayı direkt olarak tespit edilen kullanıcılara doğru da yönlendirilebilmesi. Bu özellik kullanıcıların daha çabuk ve etkili ısınmalarını sağlıyor.

Kumanda üzerinden kontrol edilebilen “3D i-see Sensör”, ortamdaki evcil hayvanları ve insanları ayırt edebiliyor. Bu sensör ayrıca ortamda kimsenin bulunmadığını tespit ederek ekonomik modu devreye alabiliyor, ortama giren biri olduğunda ise otomatik olarak ilk ayarlarına geri dönüyor.

Mitsubishi Electric Kirigamine serisinde, otomatik olarak sağa-sola hareket edebilen kanatçıkların çalışma limitleri montaj yerine göre sınırlandırılabiliyor. Bu özelliği sayesinde Mitsubishi Electric’in uzman keşif ekipleri Keşfetteam, kullanıcılara daha fazla montaj yeri alternatifi önerebiliyor ve konfor beklentilerini karşılayabiliyor. Ayrıca iklimlendirilen havanın duvar veya sirkülasyonu kısıtlayacak bir engele yönlendirilme ihtimali ortadan kalktığı için hem enerji tasarrufu hem de ortamda daha homojen bir sıcaklık dağılımı sağlanıyor.

Plasma Quad Filtre Sistemi

Mitsubishi Electric Kirigamine serisi klimalar, sadece iklim konforunu değil iç ortam hava kalitesini de üst düzeyde sağlıyor. “Plazma Quad” filtreleme sistemi sayesinde ortam havasındaki toz, bakteri, virüs ve alerjenleri güçlü bir perdeye benzeyen elektriksel alanı kullanarak hava girişi boyunca yüzde 99’a** varan oranda nötralize edebiliyor.

Sınırların Ötesinde Kontrol

Mitsubishi Electric Kirigamine serisi klimalarda bulunan günlük ve haftalık programlama özelliği ile kullanıcılar cihazlarını istedikleri zaman çalışmak üzere ayarlayabiliyor. Açma-kapama programlaması sağlayan günlük timer fonksiyonunun yanı sıra her güne dört farklı komut ile toplamda yirmi sekiz ayrı tanımlama yapılabilen haftalık programlama sistemi cihazların detaylı ve otomatik kontrol edilmesini sağlıyor.

Opsiyonel olarak kullanabilecek MELCloudTM bağlantısı ile klimaların internet üzerinden bilgisayar, tablet veya akıllı telefon ile her yerden kumanda edilmesi de mümkün. Bu sistem ile kayıtlı birden fazla klimanın, ayrı ayrı açıp kapanması sağlanabiliyor, çalışma fonksiyonu, ayar sıcaklığı, fan hızı ve kanat üfleme açısı değiştirilebiliyor. Ayrıca zaman içerisinde dış ortam sıcaklığı, ayar sıcaklığı gibi çeşitli raporlar alınıp, klima kullanım alışkanlıkları irdelenebiliyor. Bu sayede daha fazla tasarruf etmek için verimli bir klima yönetim modeli oluşturmak mümkün oluyor.

Tüm bu özellikleri kompakt bir gövde içerisine sığdıran Mitsubishi Electric Kirigamine serisi klimalar, dikkat çeken tasarımları ile dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden Good Design ödülüne de layık görüldü.

Kirigamine serisi klimaları, üç farklı kapasitedeki iki değişik tip mono split ve 8 farklı iç üniteye kadar uygulama yapılabilen multi split seçeneği ile toplamda 14’ ü aşkın farklı şekilde kullanmak mümkün.

* MSZ-FH 25 / 35 / 50 VEHZ modelleri

** Institute of Tokyo Environmental Allergy, ITEA, Inc. ve Kitasato Research Centre for Environmental Science isimli bağımsız bilim ve araştırma kurumlarının yapmış olduğu testler sonucunda belirlenmiştir. 25m3 test alanı içinde; 115 dakikada bakterilerin, 65 dakikada, virüslerin yüzde 99’u nötrleşmiştir. 25m3 test alanı içinde, filtrelerden geçirilen tozlu hava, yüzde 88,6 oranında temizlenmiştir. Kedi tüyü ve polen içeren havada; kedi tüylerinin yüzde 94’ü, polenlerin yüzde 96’sı nötrleşmiştir.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)