​Bodrum Modern Projesinde, Tekno Maccaferri Çözümleri Tercih Edildi

25 yılı aşkın süredir Türkiye pazarına sunmuş olduğu çift bükümlü tel ağ türevi ve geosentetik ürünler ile inşaat, geoteknik ve çevre mühendisliği alanlarında faaliyet gösteren Tekno Maccaferri, A4 Yapı’nın gerçekleştirdiği Bodrum Modern projesinde arsa çevresi şevlerini Terramesh Sistem istinat duvarı uygulaması ile koruma altına aldı.

Deneyimli mühendis kadrosu ile probleme yönelik ekonomik ve pratik çözümü üreten Tekno Maccaferri, Bodrum Modern proje alanında yer alan çevre şevleri Terramesh Sistem İstinat Duvarı uygulaması ile stabil hale getirdi. Tekno Maccaferri’nin profesyonel uygulama ekipleri ile inşa edilen Terramesh sistem duvarlarda estetik bir görüntü yakalamak ve kullanımında efektif çözümler yaratmak amacı ile Terramesh Sistem Modülleri arasına aydınlatma ve çiçek yerleştirmek için küçük odacıklar oluşturuldu.

Tekno Maccaferri’nin deneyimli mühendisleri tarafından zemin koşulları dikkate alınarak tüm hesaplamaları yapılan Terramesh sistem istinat duvarı, 4 palyeden oluşan toplam 16 metre yüksekliğinde inşa edildi. 960 m2 yüzey alanında sahip istinat duvarı uygulaması 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak, üzerinde yer alan odacıklara yöre bitki ve çiçekleri dikilerek yer yer yeşillenmesi sağlandı.

Maccaferri tarafından geliştirilmiş olan Terramesh Sistem Modülleri, yüksek istinat duvarı uygulamalarından kullanılan pratik, doğa ile uyumlu, kolay inşa edilebilen ve ekonomik yapı malzemeleridir. Şu anda dünyada inşa edilmiş en yüksek geosentetik donatılı istinat duvarı, 74 m yüksekliğinde olup, Terramesh Sistem üniteleri ile inşa edilmiştir.

Tekno Maccaferri, 10 bin metrekare alana kurulu olan fabrikasında dünya standartları doğrultusunda üretimini gerçekleştirdiği çift bükümlü tel ağ türevi ürünler ile ortağı olan Officine Maccaferri’nin dünya çapında yer alan 135 fabrikasında ürettiği geosentetik ürünleri kullanarak geliştirdiği yenilikçi ve güvenilir çözümlerini müşterilerine sunmaktadır.

Tekno Maccaferri; inşaat, maden çevre, geoteknik ve hidrolik mühendisliği pazarına sunmuş olduğu çift bükümlü tel ağ ürünler (gabion, gabion şilte, çelik grid vs.) ve çelik, sentetik fiber, geosentetik (geostekstil, geogrid vs.) ürünler ile başta müteahhitler, idareler ve proje firmaları olmak üzere bütün müşteri ve kullanıcılara kaliteli, pratik, ekonomik, teknolojik ve uzun ömürlü anahtar teslimi çözümler sunmaktadır.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)