​Genç Kanser Hastaları İçin DuPont™ Corian® Tarafından Desteklenen “Işık Ve Şifa Yolculuğu”

Hastane ortamını kişisel ve sıcak bir yer haline getirmeyi amaçlayan The Angie Fowler Genç ve Genç Yetişkin Kanser Enstitüsü, hastalar ve aileleri için özenle düşünülmüş bir tasarıma imza attı. DuPont™ Corian® yüksek teknoloji yüzey malzemesi kullanılarak hayata geçirilen bu sıra dışı hastane alanı, bir “ışık ve şifa yolculuğu” olacak şekilde tasarlandı.

Temmuz 2015 - University Hospitals (UH) Rainbow Bebek ve Çocuk Hastanesi’nde bulunan The Angie Fowler Genç ve Genç Yetişkin Kanser Enstitüsü, genç hastalardaki kanser ve kan bozukluklarının tedavisi için en son tıbbi gelişmeleri uyguluyor. ABD’nin Ohio eyaletinin Cleveland şehrindeki hastanede kurulmuş bu enstitü, özellikle bebeklerin, çocukların, gençlerin ve genç yetişkinlerin ihtiyaçlarına yönelik tasarlandı. Enstitü, bu kuşaktaki çocukların ve gençlerin kanser yükünü hafifletmek için yeni yaklaşımlar geliştiriyor. Bu doğrultuda, Angie’s Enstitüsü, Livestrong Vakfı ve Ulusal Kanser Enstitüsü ile iş birliği yaparak bir tür ayakta tedavi merkezi sunuyor.


Ulusal mimarlık ve iç tasarım firması olan Stanley Beaman & Sears (SBS) tarafından tasarlanan hastanenin 8. katındaki klinik; ülkedeki bebekler, çocuklar, gençler ve genç yetişkinler için ayrı ayrı, yaşlarına uygun poliklinik alanları, teknoloji ve kolaylıklar sunan projelerden biri. Yakında enstitünün 7. katında inşa edilecek olan genişletilmiş yataklı ünite ile çocuk ve genç yetişkin hastaların aileleri için özel odalar da olacak. 9. katta bulunan çatı bahçesi ise tasarımın ayrılmaz bir parçası konumunda.

CWRU’de (Case Western Reserve University) Pediatri Profesörü ve UH RBCH Pediatrik Hematoloji ve Onkoloji Bölümü Başkanı olan Dr. John Letterio, “Burası hayat dolu bir alan. Gençler ve genç yetişkinlere kendileri için oluşturabilecek en rahat ortamda tedavi edilme ve doğayla bütünleşme imkanı sunuyor" diyor.

Doktor John Letterio, Rainbow, Bebek ve Çocuk Hastanesi’nin çatı katında büyülü bir yer olan Angie Garden’ı şu ifadelerle anlatıyor: “Güzel, renkli ve yaratıcı tasarımlı bu açık alanda, biri gökkuşağı renkli tente altında bulunan birden fazla oturma alanı mevcut. Burada kuş ve cırcır böceklerinin sesleri eşliğindeki yeşillikler ve su bahçesiyle huzur duygusu güçleniyor ve dinlenme anları daha keyifli hale geliyor. Hareket eden elma ağacı şeklindeki heykel ve dev bir kaleydoskop (çiçek dürbünü) gibi ilginç ve esprili eşyalar da ortama ayrı bir enerji katıyor.”

SBS Mimarlık’tan Mimar Brian Peterka, hastanenin genel tasarımında hayata dair pek çok olumlu hissiyatı ve ışık duygusunu yaratmaya çalıştı. Tasarımın en önemli amacı, genç hastaların korkuları söz konusu olduğunda onları sağlıklı yaşama, konfora ve eğlenceye teşvik etmekti. Enstitü’deki ışık, ruh halini, uykuyu ve ağrıları etkileyebilme özelliğine sahip. Bu nedenle Enstitü’nün genel tasarımında “The Journey of Light” (Işık Yolculuğu) adı verilen bir ışık teması geliştirildi.

Mimar Brian Peterka, “Projenin amacı; güven verici, dinlendirici ve hatta eğlenceli aydınlatma ve tedavi alanlarıyla hastaneleri hatırlatmayan, işlevsel bir ortam yaratmaktı. Sadece fiziksel olarak hafiflik veren değil aynı zamanda parlaklığa ve saydamlığa da sahip malzemeler kullanarak enerjisi yükseltilmiş bir alan tasarlamak amacıyla yola çıkıldı. İmalatçı ve yüklenici ekip için bu amaca ulaşmak adına DuPont™ Corian® gelişmiş yüzey malzemesinden başka seçenek yoktu” şeklinde konuştu.

Temizlemesi ve bakımı kolay olan, gözeneksiz yapıya sahip DuPont™ Corian®, böylesine yoğun insan trafiğinde dokunulan alanların çok fazla olduğu bir ortamda enfeksiyon yayılmasını önlemek için ideal bir seçim oldu.

“The Journey of Light” (Işık Yolculuğu), Angie Fowler Enstitüsü’nün 8. katındaki resepsiyonla başlıyor. Yuvarlak masa, büyük bembeyaz parçacıklar ile yumuşak beyaz bir dokuya sahip Antarctica rengindeki DuPont™ Corian®’dan yapıldı. Yarı şeffaf pürüzsüz beyaz tonuyla Glacier Ice rengindeki DuPont™ Corian®’dan yapılan 60 metrelik uzun kavisli karşılama duvarı ise değişen neon renkli ışıklarla içeriden aydınlatılıyor. Bu tasarım, kişiye su altındaymış hissini veriyor ve büyüleyici bir etki yaratıyor. Tanecikli yapıya sahip Antarctica rengindeki DuPont™ Corian® alandaki tüm tezgah yüzeylerinde kullanılırken pürüzsüz beyaz renk olan Glacier Ice yuvarlak şekildeki asma tavanlarda tercih edildi.

Odada ayrıca oyun oynamak ve film izlemek için tasarlanan interaktif dokunmatik ekranlı bir duvar bulunuyor. Tamamen Glacier Ice ve Glacier White renklerindeki DuPont™ Corian®’dan yapılan tasarım, bu malzemenin ısıyla şekillendirme (thermoforming ) ve freze işlemleriyle neredeyse her forma sokulabileceğini gösteriyor.

Salonun bir ucunda yer alan ve “Grant'ın Yeri” olarak adlandırılan dairesel formdaki cam odaya özel olarak tasarlanmış aydınlatma armatürü, Glacier Ice rengindeki DuPont™ Corian®’dan yapıldı.

Parçacıklı desene sahip Antarctica ve Glacier White renklerindeki DuPont™ Corian®, hizmet ekibinin odalarının da dahil olduğu tüm genel alanlar ile lavabo ve tezgahların da bulunduğu tüm tedavi ve muayene odalarında kullanıldı.

Angie Fowler Genç ve Genç Yetişkin Kanser Enstitüsü, şimdiden genç ve genç yetişkinlerin onkoloji araştırmaları ve tedavisi için ulusal bir merkez haline geldi. DuPont™ Corian®’ın çok farklı konseptlerde şekillendirilebilen yenilikçi yapısı ise enstitünün hasta odaklı farklı hizmet modeli ile bire bir örtüştü.

DuPont™ Corian® Hakkında (www.corian.com.tr) – İlk başta banyo ve mutfak tezgâhları için yüksek performans malzemesi olarak geliştirilen DuPont™ Corian®, şimdi işlevselliğin, çok yönlülüğün ve güzelliğin benzersiz birleşimi olması sayesinde, iç tasarım ve mimarlık için yüzey malzemeleri arasında önde gelen global bir marka haline geldi. Yıllar içinde, DuPont, DuPont™ Corian® yüksek teknoloji yüzey malzemesini hayal edilen her türlü uygulamaya uygun eşsiz bir tasarım aracı haline getirdi. Mutfak, banyo, aydınlatma, mobilya, dış cephe kaplama, oturma yerleri, radyatörler, ev otomasyonu, dokunmatik kontrol yüzeyleri… DuPont™ Corian® artık ticari, konut ve kamu alanları uygulamalarındaki her yerde karşınıza çıkabilir.

DuPont™ Corian® (tüm çeşitleri ve belli türleri) çevresel performansı sayesinde önemli bağımsız sertifikalar aldı (GreenGuard®, NAHB North American Builders Association, U.S. Green Building Council’s LEED® Green Building Rating System, Scientific Certification Systems, Ecospecifier). Hijyenik performansı da prestij sahibi kuruluşlar tarafından sertifikalandı (NSF International, The Royal Institute of Public Health and LGA QualiTest). Bunların yanı sıra, DuPont™ Corian® dış cephe kaplaması olarak en fazla sertifikaya sahip solid yüzeydir (İngiltere sertifikası CWCT 2012/050, "Avis Technique" sertifikası ATEC 2/11, CSTB tarafından verilen sismik sertifika). DuPont™ Corian® malzemesi üreten tüm DuPont işletmeleri, atıkları azaltarak, yeniden kullanarak ve geri dönüşüme kazandırarak katı atık etkisini sıfıra düşürdü ve işletmelerin çevresel yönetim sistemleri ISO 14001 uyarınca sertifikalandı.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)