​Yüzünü Güneşe Dönen Baymak, Fotovoltaik Sistemlerle Kendi Elektriğinizi Üretmenize Yardımcı Oluyor

Isıtma sektöründeki 46 yıllık tecrübesiyle kalitenin öncü isimleri arasında yer alan Baymak, oluşturduğu PV paket sistemleri ile güneş enerjisinden elektrik üretmenizi sağlıyor.

Enerjideki dışa bağımlılığımız, Türkiye’deki enerji tüketiminin %90’ının fosil yakıtlardan karşılanması çevreci ve alternatif enerjinin doğal kaynaklardan sağlanma fırsatlarını da beraberinde getirdi. Ülkemizdeki güneş enerjisi potansiyelini en faydalı şekilde kullanmaya çalışan Baymak yüzünü güneşe dönerek alternatif temiz enerji üretimini desteklemeye devam etmektedir. Temiz enerji sağlayan fotovoltaik paneller ile tüketiciye kendi enerjisini üretebileceği çevre dostu ürünleri bir arada kullanabileceği paket sistemleri tüketiciye sunan Baymak ödeme zorluğu yaşanmayan finansman modelleri tüketiciye dost projeler gerçekleştirmektedir.


Baymak, güneşten elektrik üreten fotovoltaik sistemlerle ilgili 3, 5, 10, 15, 20, 25 ve 30 kW gücünde olmak üzere 7 farklı paket sunuyor. Türkiye’de 4 kişilik bir ailenin aylık tüketimi 200-300 kWh arasında değişiyor. 10 dairelik bir apartmana ise 30 kW‘lık bir sistem kurulabiliyor. Güneşten elektrik üretmenin maliyeti başlangıç aşamasında fazla gibi görünse de çok kısa sürede kendini amorti eden sistem, zamanla elektrik faturasını bedavaya getirmeye, hatta tüketilenden fazlasını satabilmeye olanak sağlıyor.

Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin günlük ortalama tüketimi 10 kWh civarında. Ülkemizdeki ortalama güneşlenme süresi kuzey bölgelerde 5, güneyde ise 7 saate ulaşıyor. Bu verilerle 2.5 kW'lık PV sistem kurulumu bir evin tüketimini karşılayabiliyor. Bu sistemin maliyeti ise 5.000 dolar civarında (projelendirme hariç). Ülkemizde bu sistemin kendini amorti etmesi 6.5-7.5 yıl arasında değişiyor ancak elektrik satın alma bedelinin yıldan yıla arttığını düşünürsek, bu sistem aynı zamanda sizi artıştan da korumuş oluyor. Ayrıca devlet, sistem kurulumundan itibaren 10 yıl boyunca fazla üretilen elektriği kW başına 13.3 dolar cent’ten almayı taahhüt ediyor. Böylece 30 yıl ömrü olan fotovoltaik panellerle elektrik maliyeti artışından etkilenmeden hem kendi iç tüketimini karşılamak hem de fazla üretimi devlete satmak mümkün oluyor.

Baymak öncelikle bayiliklerine ve satış kanallarına fotovoltaik sistemi hakkında eğitimler vermiştir. Baymak, uygulamalı PV sistem kurulum eğitimlerine haziran ayında başladı. Eğitimlere kısa zamanda 110 kişi katılım sağladı. Bu kapsamda, sahada uygulama yapacak olan bayiler konu ile ilgili detaylı olarak bilgilendirildi. Bayiler, Baymak fabrikasının çatısında kurulu olan 10 kW kapasitesindeki sistem üzerinde ürünleri ve çalışma prensiplerini öğrendiler. İzmir, Manisa, Aydın, Antalya, Adana, Konya, Kayseri ve Ankara’nın da aralarında bulunduğu 23 ilden gelen katılımcılar, hem güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretme sürecinde izlenecek yasal prosedürler konusunda bilgi aldı hem de Baymak-Şekerbank işbirliğine ilişkin uygulanacak finansman modelini öğrenme fırsatı buldu.

Müşteriler, Baymak bayilerinden fotovoltaik sistemi hakkında her şeyi öğrenebilecekler ve en önemlisi de bayiliklerde mevcut olan çalışan sistemleri, müşteriler yerinde görebileceklerdir. Şu an Baymak kurulumlarını yapmaya devam etmektedir. Baymak bayileri, bir taraftan en temiz enerji kaynağını kullanarak çevreci yaklaşımın öncülüğünü yaparken diğer taraftan da Baymak güneş pillerinin işleyişini, üretilen enerji miktarını ve sağlanan tasarrufu tüketiciye yerinde gösterme fırsatını bulmaktadır.

Temiz Enerji, Büyük Hedefler…

Baymak, yurt içi pazarında tüm çatılarda yer almayı hedeflemektedir. Çünkü bu sistemin ilk tohumlarını atan markalardan biridir. Baymak, küçük paket sisteminin oluşumunu sağlayan ilk firma olmanın yanı sıra dünya çapında dağıtım sistemleri modeliyle uygulayan ilk firmadır. Dolayısıyla iç ve dış pazarda da çatı kurulumlarında yer almak temel hedefidir.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)