​Schneider Electric, ‘HeForShe IMPACT’ Kampanyasının Pilot Grubuna Seçildi

Schneider Electric, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) tarafından geliştirilen Cinsiyet Eşitliği için Dayanışma Hareketi - HeForShe IMPACT Kampanyasının pilot grubuna seçildi.

Birleşmiş Milletler Kadını Güçlendirme İlkeleri’nin (WEP) önemli bir parçası olan cinsiyet eşitliğinin yayılımına sağladığı katkılardan dolayı ‘2015 Liderlik Ödülü’nün de sahibi olan Schneider Electric, kampanya kapsamında 2017 yılı sonuna kadar kadınları güçlendirmek için 3 önemli taahhüdü yerine getirecek.

Enerji yönetiminde global uzman Schneider Electric, her yaştan erkeği toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları için değişimin savunucusu ve temsilcisi olmaya çağıran dayanışma hareketi ‘HeForShe IMPACT 10x10x10’ pilot gurubunda yer alacak.


Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) önderliğinde uygulanan proje dünyanın her yerinden 10 hükümet, 10 şirket ve 10 üniversiteyi kapsıyor. Hükümetler ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra üniversiteler ve okullar cinsiyet eşitliğini savunmak, ölçmek ve teşvik etmek için gerçek taahhütlerde bulunulan kampanyada şirketler HeForShe projesinin bir parçası olarak birtakım taahhütleri yerine getirecek.

Schneider Electric’ten kadınların güçlenmesi için 3 önemli taahhüt

HeForShe IMPACT projesinin bir üyesi olan Schneider Electric 2017 yılı sonuna kadar; kadınların güçlendirilmesi adına 3 önemli ilerlemeyi gerçekleştirecek. Buna göre;

Şirkette kadınların mevcudiyetini artırmak amacıyla yeni yöneticiler ve teknisyenlerin istihdamı %40 oranında artırılacak. (mevcut oran %29) Ayrıca önemli konumlardaki kadınların temsiliyeti ise %35 oranında artırılacak.

Kadın çalışanlarında işgücünün %85'ini kapsayan dünya çapında bir maaş düzenleme süreci gerçekleştirilecek.

Son olarak, dünyanın her yerinden grup liderlerinin katılımıyla bu programa özel bir yönetim oluşturulacak.

Blum: “Topluma katkı sağlamak için eşsiz bir fırsat…”

En büyük arzularının çeşitliliğe sahip şirketlerin öncüsü olmak olduğunu ifade eden Schneider Electric İnsan Kaynakları Direktörü Olivier Blum ise şöyle konuştu:

“Schneider Electric olarak, farklılıklara değer veriyor ve herkese her yerde eşit fırsatlar sunuyoruz. Kadın yetenekleri bulmayı, geliştirmeyi işimiz için bir zorunluluk olarak görüyor ve bu konuyu önümüzdeki yıllar içinde, gündemimizde daha önemli bir yere taşımayı hedefliyoruz. Biz, ancak erkek çalışanlarımızın da cinsiyet eşitliğini savunarak bu dönüşümün bir öncüsü oldukları takdirde büyük bir gelişme kaydedebileceğimize inanıyoruz. HeForShe IMPACT 10x10x10 projesinde yer almayı ve katkı sunmayı, kendi programımızı hızlandırmak ve topluma katkı sağlamak için eşsiz bir fırsat olarak görüyoruz.”

HeForShe dayanışma kampanyası (www.heforshe.org), her yaştan erkeği toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları için değişimin savunucusu ve temsilcisi olmaya çağırıyor. HeForShe, Eylül 2015'e kadar tüm dünyada 1 milyar erkeğin kampanyaya katılımını sağlayarak, toplumun yarısını diğer yarıyı desteklemek için bir araya getirmeyi hedefliyor.

HeForShe IMPACT 10x10x10 pilot grubunun üyeleri arasında Accor Hotels, Koç Group, PricewaterhouseCoopers, Tupperware Brands, Unilever gibi şirketler bulunuyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)