​Siemens Poyraz Rüzgar Enerji Santrali (Res) İle 45 Bin Hanenin Enerji İhtiyacını Karşılayacak

Yüksek verimlilik sunan Siemens rüzgâr türbinleri, Poyraz Rüzgâr Enerji Santrali’nde 45 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılamak üzere dönecek. Poyraz RES tamamlandığında Siemens rüzgâr türbinleriyle yıllık 85 bin ton karbondioksit salımının da önüne geçilecek.

Siemens ve MÖN Grup şirketlerinden NM Enerji, 30 MW kurulu güç ve yıllık 120 GWh üretim kapasitesi sağlayacak Poyraz Rüzgâr Enerji Santrali (RES) için anlaşma imzaladı. 2016 yılının bahar aylarında üretime geçmesi planlanan Poyraz Rüzgar Enerji Santrali (RES) ile 45 bin hanenin enerji ihtiyacı karşılanacak.

Balıkesir’in Susurluk ilçesinde yaklaşık 700 metre rakımda kurulacak Poyraz RES’te, 108 metre kanat çapı ve 94 metre kule yüksekliğine sahip 10 adet Siemens SWT-3.2-108 model Direct Drive Türbinleri çalışacak. ‘Direct Drive’ teknolojisiyle dişli kutusuz türbinlere göre yüzde 50 daha az dönen ekipman sunarak kompakt tasarım ve yüksek verim sağlayan bu türbinler, aynı zamanda birleşim noktası olmayan-monoblok kanat teknolojisi nedeniyle yüksek güvenirlilik sunuyor.

Poyraz RES’in, faaliyete geçtiğinde 45 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak kapasitede enerji üretmesi ve yıllık 85 bin ton karbondioksit emisyonunun önüne geçmesi hedefleniyor.

NM Enerji, kurulumun yanı sıra santralin servis ve bakım hizmetleri için de Siemens uzmanlığını tercih etti. Poyraz RES’in 10 yıllık Servis ve Bakım Hizmetleri Siemens tarafından sağlanacak.

“Temiz enerji için örnek olacak”

Siemens AG CEO’su Joe Kaeser Türkiye’nin rüzgâr enerjisi yatırımlarının artmasının önemine dikkat çekerek sürdürülebilir dünya için Siemens ve Türkiye ortaklığının birçok önemli proje gerçekleştirmesinin umut verici olduğunu kaydetti. Siemens Türkiye’nin rüzgar enerjisi alanındaki uzmanlığı nedeniyle Siemens AG’nin odak ülkelerinden biri olduğuna dikkat çeken Keaser; “Bu kağıt üzerinde imzalanan bir anlaşmadan öte karşılıklı işbirliğini ve güveni içeren bir sözleşme. İnanıyorum ki Poyraz RES’te Siemens Türkiye’nin önemli projelerinden biri olarak temiz ve sürdürülebilir enerji için diğer yatırımcılara örnek olacaktır.” dedi.

Siemens Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, NM Enerji ile başlayacak yeni işbirliğinden memnun olduklarını dile getirerek şunları söyledi:

“Siemens olarak, rüzgarda teklif, satış mühendislik, satınalma, proje yönetimi ve servis hizmetlerini Türkiye'de konusunda uzman lokal ekibimiz ile veriyoruz. Siemens, Türkiye’de rüzgâr enerjisine sadece 4 sene önce odaklanmaya başladığı için gelinen noktanın oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. Bugüne dek Siemens desteğiyle kurulmuş olan rüzgâr santralleri ve yapımları süren projeler tamamlandığında yaklaşık 514 MW’lık enerji üretilecek. Poyraz RES ile Türkiye’de gün geçtikçe gelişen rüzgâr enerjisi alanında uzmanlığımızı bir kez daha ispatlıyoruz.”

Hidroelektrik ve rüzgâr enerjisi yatırımlarını arttırmayı hedefleyen MÖN Grup-NM Enerji Yönetim Kurulu Eş Başkanı Nihat Özbağı, rüzgar enerjisi yatırımlarında Siemens uzmanlığına güvendiklerini belirtirken projeyle ilgili şunları ifade etti: “Bu proje tamamlandığında yıllık 85 bin ton karbondioksit salımını engelleyecek ve 45 bin hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak. Siemens’in rüzgâr santrallerinde sunduğu gelişmiş teknoloji ve kapsamlı hizmetleriyle sağladığı yüksek verimlilik ve güvenilirlik nedeniyle Siemens’le çalışmaktan çok mutluyuz.” MÖN Grup-NM Enerji Yönetim Kurulu Eş Başkanı Mehmet Özbağı ise konuyla ilgili olarak; “Poyraz Rüzgâr Enerji Santrali yatırımında Siemens ile işbirliği yapmaktan, temiz ve sürdürülebilir enerji üretimi açısından insanların ve çevrenin yararına bir projeye imza atmaktan memnuniyet duyduğunu” ifade etti.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)