Mövenpick Hotel, ERKE Sürdürülebilir Bina Tasarım

İstanbul Büyükdere Caddesi'nde bulunan Mövenpick Hotel, ERKE Sürdürülebilir Bina Tasarım danışmanlığında, Yeşil Yıldız Sertifikası almaya hak kazandı.

Ülkemizde bulunan uluslararası hotel zincirleri arasında sürdürülebilirliğe verdiği önem konusunda öne çıkan otellerden olan Mövenpick Hotel, ERKE'nin danışmanlığı ile bu çalışmalarını Kültür ve Turizm Bakanlığı'na da onaylatmış ve belgelendirmiş oldu.

Yeşil Yıldız Sertifikası çalışmaları boyunca yapılan birçok çalışmadan en önemlilerinden ikisi, personel eğitimleri ve enerji etüdü çalışması oldu.

ERKE, üst yönetim dahil tüm Mövenpick İstanbul çalışanlarına, daha sürdürülebilir bir tesis olabilmek için yönetim ve çalışan özelinde yapılabileceklere dair detaylı bir sürdürülebilirlik eğitimi gerçekleştirdi. Ek olarak tesiste enerji etüdü çalışması gerçekleştirildi. Enerji etüdü çalışması sonrasında yapılacak çalışmalar, uzun vadede Mövenpick Hotel'in işletme ve bakım maliyetlerinde önemli azalmalar sağlayacaktır.

Yeşil yıldız sertifikası İstanbul Mövenpick Hotel'i, personel eğitimleri ve enerji etüdü gibi iki önemli konuda ileri bir noktaya taşıyacağı gibi, bu sertifikanın enerji satın almalara dair sağladığı avantajlar da, bu büyüklükte bir tesis için ciddi miktarlarda tasarruf anlamına gelmektedir.

Yeşil Yıldız Sertifikası nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başlattığı “Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri” projesi kapsamında Bakanlık belgeli konaklama tesislerine, belirlenen kriterlere uymaları koşuluyla verilen mevcut Turizm İşletmesi Belgelerindeki yıldızların yeşil olarak gösterildiği ve plaketlerinin üzerinde çevreye duyarlı tesis ibaresinin yazıldığı bir çevre etiketi (eko-label) uygulamasıdır.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)