​Beijing/ Beijing Havaalanı

Dünyanın en sürdürülebilir havaalanlarından biri

Yılda 50 milyon yolcu alması tahmin edilen havaalanı, 1.3 milyon m2’lik alana sahip olmasıyla en büyük havaalanlarından biri olma şerefine erişmiş. Her ne kadar eşi benzeri görülmemiş boyutlarda olsa da asıl önemli olan nokta havaalanının modern ihtiyaçlara karşılık verme amacıyla yüksek standartlarda tasarlanmış olması.

Kuzey ucundan güney ucuna kadar olan mesafe üç kilometreyi aşıyor olsa da tasarımı sayesinde alan, yolcuların kullanımı ve çalışanların yönetimi açısından oldukça kullanışlı ve kolay hale getirilmiş. Doğal bir şekilde aydınlatılmış ve birbirine görsel ve ulaşılabilir şekilde bağlanmış iç mekanlar bu anlamda tasarımın yararlı özelliklerinden biri olmuş.

Sadece kullanımıyla göze çarpmakla kalmıyor, görsel olarak da geleneksel Çin mimarisinin özelliklerini taşımasıyla ziyaretçilerine Çin kültürün özelliklerini yansıtıyor. Büyük kırmızı kolonlar ve çatı dizaynlarıyla çin tapınaklarının etkilerini havaalanında hissetmek mümkün.

Terminal ayrıca dünyanın en sürdürülebilir havaalanlarından biri olarak görülüyor. Gün ışığından yararlanılan alanları, çevre kontrol sistemiyle enerji kullanımının en aza indirgenmiş olması, oldukça geniş yeşil alanlarla bezenmesi ve daha az arazide yapılaşarak daha çok mekan elde edilmiş olmasıyla çevreye duyarlılığını da ortaya koyuyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)