​Osijek/ Osijek Otobüs Terminali

Ekonomik ve modern

Hırvatistan’da yer alan Osijek şehri için yeni bir otobüs terminali inşa edilmesine 2007 yılında karar verildi. Binanın özellikle inşasının, bakımının ve kullanımının ekonomik olması çok önemli bir faktördü. Bu görevin problem yaratan kısmı ise Osijek Koteks Inc. tarafından ekonomik olması talep edilen projeyi A sınıfı, çağdaş mimari özellikleri taşıyan bir hale getirmekti. Yatırımcı ise binadan 28 yıl boyunca gelir elde ettikten sonra belediyeye teslim etmeyi düşünüyordu. Bütün gereksinimler tamamlandıktan sonra inşaat hemen başladı ve en kötü ekonomik şartlarda bile asla durdurulmadan tamamlandı. Osijek otobüs durağı 2011’de kullanıma açıldı.

Otobüs terminali kent planlaması göz önüne alınarak konumlandırıldı. Toplu taşıma, taksi durakları, tramvay ve özellikle de Osijek şehrinin üzerinde kurulu olduğu nehir Drava, bu parselin seçilmesinde büyük rol oynadı. Görkemli bir çatı ve yüksek duvarlarla bu şehir otobüsleri ve diğer ulaşım birimlerine bağlanmış, pratik bir terminal şehrin sakinlerine hizmet etmeye hazırdı.

Osijek otobüs terminali, hem tasarımıyla hem de kullanımıyla oldukça modern olarak karakterize edilmiş bir yapı. Tasarımın çıkış kaynağı ise; Avrupa’nın terminal ve havaalanlarında yapılan araştırmalar.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)