​Electrolux 2020 yılına Kadar Karbon Emisyonunu %50 Azaltmayı Hedefliyor

Electrolux, 1 Eylül 2015 itibariyle Türkiye’de elektrikli süpürgelerin enerji verimliliğine yönelik başlayan enerji etiketi uygulamasını ve bu kapsamda Türkiye pazarına sunduğu yeni enerji verimli ürünlerini tanıttı.

Electrolux, 1 Eylül 2015 itibariyle Türkiye’de elektrikli süpürgelerin enerji verimliliğine yönelik başlayan enerji etiketi uygulamasını ve bu kapsamda Türkiye pazarına sunduğu yeni enerji verimli ürünlerini Electrolux Küçük Ev Aletleri Doğu Bölge Genel Müdürü Heinz Daxecker, Electrolux Türkiye Küçük Ev Aletleri Ürün Grubu Ülke Müdürü Mete Geç ve Electrolux Türkiye Küçük Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Fatih Şengül’ün katılımıyla 6 Ekim 2015, Salı günü Ritz Carlton Otel’de düzenlenen basın toplantısında tanıttı.

Toplantıda Electrolux’un global sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesindeki çalışmaları ve Türkiye pazarına yeni sunulacak enerji tasarruflu ürünler katılımcılara aktarıldı. Etkinlik sırasında düşük enerjiyle yüksek performans sağlayan ürünler de test edildi.

Electrolux süpürge grubundaki pazar payını % 10’un üzerine çıkarmayı hedefliyor

Ev aletleri ve profesyonel ürünlerde dünya lideri bir marka olarak her yıl 150’den fazla ülkede 21 milyonun üzerinde elektrikli süpürge satışı gerçekleştirdiklerini dile getiren Electrolux Küçük Ev Aletleri Doğu Bölgesi Genel Müdürü Heinz Daxecker, “Kurulduğumuz günden bu yana çevreye duyarlı üretim konusuna büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda yeşil kategorisindeki ürünlerimizin üretiminde en az %50 geri dönüştürülmüş malzeme kullanmaya özen gösteriyoruz. Ürün grubumuza eklediğimiz yeni Eco-Force özellikli elektrikli süpürgelerimizle de 2020 yılında enerji tüketimimizi 2005 yılına kıyasla %50 azaltmayı hedefliyoruz. Her türlü yüzeyde üstün performansı garanti eden ürünlerimizle sürdürülebilirlik alanındaki çıtamızı daha da yükselteceğimize inanıyoruz”, diye konuştu.

Electrolux Türkiye Küçük Ev Aletleri Ürün Grubu Ülke Müdürü Mete Geç ise “Electrolux Küçük Ev Aletleri ve Süpürge Grubu olarak Türkiye’de son 3 yıl içerisinde ciromuzu yaklaşık 4 katına çıkarmış durumdayız. Süpürge grubunda pazar payımızı % 10’un üzerine çıkarmayı ve enerji verimliliğine odaklanan bir firma olarak enerji etiketi uygulamasında aktif rol alarak tüketicileri bilinçlendirmeyi hedefliyoruz”, dedi.

Electrolux Türkiye Küçük Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Fatih Şengül ise şöyle konuştu: “Küçük Ev Aletleri sektörünün en önemli ürünlerinden olan elektrikli süpürgeler için yeni bir döneme girdik. Bu uygulamanın enerji verimliliği daha yüksek ve daha iyi performans gösteren elektrik süpürgeler üretilmesinin önünü açacağına, daha verimli elektrikli süpürgeler sayesinde müşterilerimizin daha az enerji tüketimiyle para tasarrufu sağlarken, daha kaliteli ve üst seviye ürünlere sahip olacağına inanıyoruz”.

Toplantıda Türkiye’de enerji etiketiyle piyasaya çıkacak Türkiye’nin ilk 4A enerji sınıfı elektrikli süpürgesi UltraOne ve bunun yanı sıra yeni lanse edilen Power Force ve Silent Performance Cyclonic grubundaki elektrik süpürgeleri hakkında da bilgiler verildi.

Hem daha tasarruflu hem daha güçlü

Electrolux’un yeni çevreci ürünleri Silent Performance Cyclonic grubunda yer alan ZSPCSILENT, ZSPCCLASS ve ZSPCPARKET modeli elektrik süpürgeleri sürahi yapısı ve sesi asgari düzeye çeken yeni DustPro sessiz başlığı sayesinde temizlik performansından ödün vermeksizin daha sessiz temizlik imkanı sunuyor. Clean Air Filtration özelliği ise havadaki alerjen ve diğer kirleticileri yok ederek temizlik sırasında alerjik reaksiyonları ortadan kaldırıyor. Ayrıca Easy Empty sistemi sayesinde makinenin toz haznesini kolayca çıkartma ve rahatlıkla temizleme fırsatı sunuyor.

Power Force grubunda yer alan ZPFPARKETT ve ZPFCLASSIC güçlü PowerForce motoru ve DustPro başlığı ile hem halı hem de sert zeminde mükemmel temizliği garanti ediyor. Ayrıca 360 Motion Technology sayesinde ürünlerde yer alan küçük döner tekerlekler küçük eşyaların ve erişimi kolay olmayan yerlerin rahatlıkla temizlenebilmesini sağlıyor. Toz torbasını hızlı ve temiz bir şekilde boşaltabilmek için 180° açılan kapak, elektrik süpürgesinin gövdesine kolay erişim sunuyor ve böylece toz torbasının birkaç saniye içerisinde değiştirilmesini sağlıyor.

Elektrikli süpürge alırken nelere dikkat etmelisiniz:

Enerji verimli ürünler satın alınırken performans göstergelerinin de hesaba katılması gerekmektedir.

Bu nedenle elektrik süpürgesi alırken ürünün aşağıdaki kriterleri karşılamasına dikkat edilmesi önemlidir:

-Halılar ve sert yüzeylerden etkili toz çekimi
-Uygun hava filtrasyonu (alerjik ortamları engellemek için uygun toz emisyonu)
-Sessiz çalışma
-Kullanım rahatlığı


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)