​Çatınız Kışa Hazır Mı?

Çatıların yağmur, kar, rüzgar, dolu ve don gibi zorlu hava koşullarına kış gelmeden hazır olması sorunsuz bir mevsim geçirilmesinde büyük önem taşıyor. Uzun ömürlü çatılara sahip olabilmek için çatıda bölgenin iklim koşulları göz önüne alınarak seçilmiş doğru ürünlerin, doğru uygulama yöntemleri ile birlikte kullanılması gerekiyor. Braas Çatı Sistemleri, kullanıcıların çatı konusunda en doğru ve en güncel bilgiye sahip olmaları amacıyla çatının mevcut durumunu ayrıntılı olarak analiz ediyor; sorunlara yönelik sağlıklı, uzun ömürlü ve konforlu çözümler sunuyor.

Çatıların temel fonksiyonlarından biri de, yapıyı yağmur, kar, rüzgar, dolu ve don gibi doğal etkilerden korumaktır. Yağmur ve kar suyunun çatı içine sızmasına neden olabilecek çatı tasarımından kaynaklı sorunlar, çatıdaki yapısal bozukluklar ve yanı sıra rüzgar gibi dış etkenler buna ilave olarak yüzey kaplamasının bozulmasına neden olabilen dolu ve don; kışın çatı kaplamasının performansında rol oynayan başlıca etkenlerdir.

Kışın ve özellikle geçiş mevsimlerinde çatılarda karşılaşılan en yaygın sorunlar arasında, kaplama altı ile dış ortam arasındaki ısı farklılığı gibi sebeplere bağlı olarak oluşan yoğuşma, çatılarda doğru ve yetersiz ısı yalıtımı yapılmadığında ortaya çıkabilen ısınma sorunları, özellikle yağmurlu havalarda çatıda görülen sızıntı ve akmalar yer alıyor.

Binalarda duvar ve pencerelerden sonra en fazla ısı kaybı ya da kazancının görüldüğü bölümlerden biri de çatılardır. İlave masraf ve beklenmedik sorunlardan uzak bir kış geçirebilmek için çatıların çevresel etkilere hazır olup olmadığının kış gelmeden kontrol edilmesi gerekiyor. Bu süreçte, öncelikle, mevcut çatının neye ihtiyacı olduğu doğru tespit edilmeli; uzman kaynaklara danışılarak çatıda aktarma işlemi mi yoksa yenileme mi yapılacağına karar verilmelidir. Yenileme gereken bir çatıda, sadece onarım yapmak, sonrasında farklı sorunlarla birlikte çatının ilave masraf çıkarmasına ve yenileme için ayrılacak bütçenin çok daha üzerinde bir harcama yapılmasına neden olabilir. Braas bu nedenle, çatılarda önce doğru teşhis, sonra doğru planlama ile uzun vadeli ve ekonomik çözümler üretilmesini tavsiye etmektedir.

Braas Çatı Sistemleri, mevcut çatının masrafsız, keyifli bir yaşam alanına dönüştürebilmesi için hem bireysel hem de profesyonel kullanıcılara yardımcı oluyor. Braas’ın “Çatı Sağlık Raporu” hizmetinde kullanıcıdan gelen talep doğrultusunda çatı, yerinde incelenerek, mevcut durumu ve sorunları uzman bir kadro tarafından teşhis ediliyor ve raporlanıyor. Kiremitten ısı ve su yalıtım ürünlerine; baca ve duvar dibi çözümlerinden saçak detaylarına, yağmur indirme sistemlerine kadar geniş bir ürün gamı ile çatıyı bir sistem olarak ele alan Braas, birbiriyle tam uyumlu ürünlerden oluşan zengin ürün gamı ile kullanıcıların sorunlarına yönelik uzun ömürlü, estetik ve fonksiyonel çözümler sunuyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)