Film Festivali

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali daha iyi bir gelecek yaratmak için çaba gösterenlerin ilham verici hikayelerini 8 yıldır izleyiciyle buluşturuyor. 19-22 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek festivalde bu yıl tekstil, permakültür, iklim, su, tasarım/mimarlık, sanat, kadın, ulaşım, şehir planlama konularında 30 film gösterilecek.

Bunlardan bir kaçı,

DÜNYEVİ / PLANETARY

85 dk. / Birleşik Krallık, Kanada, Hindistan, Endonezya, Nepal, Tanzanya, ABD, Vietnam / 2015
Yönetmen: Guy Reid
Dil: İngilizce / Türkçe altyazılı.


DÜNYEVİ kışkırtıcı, nefes kesen bir uyanma çağrısı – kozmik kökenlerimizi ve bir canlı türü olarak geleceğimizi kıta kıta gezerek araştıran bir sinema macerası. Perspektifimizi değiştirme zamanının gelip çattığını şiirsel ve mütevazi bir şekilde bize hatırlatan bir film. PLANETARY gerçekten kim olduğumuzu sorgulatıyor, bizi kendimizle, birbirimizle ve çevremizdeki dünyayla ilişkilerimiz üzerinde yeniden düşünmeye, dünyevi olduğumuzu hatırlamaya davet ediyor.

GERÇEK BEDEL / THE TRUE COST

92 dk. / Bangladeş, Kamboçya Çin, Danimarka, Fransa, Haiti, Hindistan, İtalya, Uganda, Birleşik Krallık / 2015
Yönetmen: Andrew Morgan
Dil: İngilizce / Türkçe altyazılı.

Bu, kıyafetlerimizle ilgili bir hikâye. Giydiğimiz giysiler, onları yapan insanlar ve bu endüstrinin dünyaya etkileri ile ilgili. İnsani ve çevresel etkileri dramatik bir biçimde artarken, giyinmenin bedeli on yıllardır azalıyor. Gerçek Bedel, bu anlatılmayan hikâyenin üzerindeki perdeyi kaldıran ve bizi kıyafetlerimizin gerçek bedelini kimin ödediğini düşünmeye davet eden çığır açıcı bir belgesel.

En parlak podyumlardan en yoksul gecekondu bölgelerine kadar dünyanın her yerindeki ülkelerde çekilmiş ve dünyanın en etkili öncülerinden Stella McCartney, Livia Firth ve Vandana Shiva söyleşilerinin de yer aldığı benzersiz bir proje olan Gerçek Bedel, bizleri dünyanın her yerinden, kıyafetlerimizin arkasındaki insanlara ve mekânlara doğru zihin açıcı bir yolculuğa davet ediyor.

BİSİKLETLER ARABALARA KARŞI / BIKES VS CARS

88 dk. / İsveç / 2015
Yönetmen: Fredrik Gertten
Dil: İngilizce, Portekizce, İspanyolca / İngilizce ve Türkçe altyazılı.

Bisikletler Arabalara Karşı hepimizi derinden etkileyen bir küresel krizi; iklim, dünyanın kaynakları, her yeri arabalarla kaplı şehirler, sürekli artan, kirli, gürültülü trafik kargaşası gibi artık üzerine konuşmamız gereken konuları tasvir ediyor. Bisiklet, değişim için harika bir araç, ancak özel arabalardan durmaksızın artarak kazanç sağlayan güçlü çıkar odakları işlerini korumak için lobiciliğe ve reklamlara her yıl milyarlarca dolar yatırmakta. Filmde daha iyi şehirler için mücadele eden; trafikte öldürülenlerin sayısı giderek artmasına rağmen bisiklete binmekten vazgeçmeyen aktivistler ve düşünürlerle tanışıyoruz.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)