Örnek Akıllı Şehir Projesi

Hızlı nüfus artışına bağlı olarak şehirlerde ortaya çıkan enerji, ulaşım, güvenlik gibi bir çok problemin çözümü, teknoloji ve çevreci çözümler. Dünya’da bir çok mega şehir, sürdürebilirlik için çevreci sistemler kullanıyor, özellikle de ulaşım konusunda.Türkiye’de de "Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik" projesi kapsamında 1 milyon bisiklet dağıtılacak. Bu dönüşümün mimarı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan; mevcut alt yapı ve yolların da bisikletli ulaşıma uygun hale dönüştürme çabalarına hız kazandırmak için belediye başkanlarına önemli görevler düştüğünü vurguladı. Türkiye’de belediyeciliğin ve şehirleşmenin planlanması konusunda teknoloji hizmetlerinin geliştirilmesi ve geleceğinin şehirlerinin planlanması amacı ile “Örnek Akıllı Şehir Projesi” hayata geçirilecek.

Türkiye’de de Akıllı şehir konusunda farkındalığı artırmak ve belediyeler örnek teşkil etmesi için kamu-özel sektör yatırımı ile “Örnek Bir Akıllı Şehir” hayata geçirilecektir

BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI!

Kamu Teknoloji Platformu Başkanı Erdem Akçıl: “Örnek Akıllı Şehir” bir yıldır titizlikle hazırladığımız çok yönlü bir teknoloji odaklı-şehir projesi, bu proje için yatırım kaynağımız mevcut! Bunun için sivil toplum olarak teknoloji kuruluşlarını, kamu kuruluşlarını, şehir planlamacıları ve akademisyenleri bir araya getirdik. Aday şehirler var, bu yatırımı ve dönüşümü hangi ilde yapacağımıza gelin, birlikte karar verelim.

Türkiye’de ilk defa; hizmetlerin tek bir noktandan yönetileceği bir operasyon merkezinin kurulması sağlayacağız. Enerji, güvenlik, ulaşım anlamında 12 farklı yatırım projesi ile hayatı kolaylaştıracağız. Akıllı kavşaklar trafiği rahatlatacak, akıllı bina dönüşümleri ile %20’den fazla enerji tasarrufu sağlayacağız.Ulaşımda bisikleti yaygınlaştırarak, metro istasyonlarında akıllı kütüphaneler kuracağız. Amacımız; bu çalışmalar ile sorunları çözmek ile beraber uygulamaları tüm şehre ve Türkiye’ye yaygınlaştırmak.

Sınırlı kaynaklarının aşırı tüketimi ile şehirleşme seviyesi arasında belirgin ve doğrusal bir ilişki bulunuyor.Bunların negatif yansımaları sonucunda da İstanbul-Ankara-İzmir-Bursa gibi mega kentlerimizde de sürdürebilirlik ile ilgili problemler ortaya çıkıyor. Toplumumuz ve gezegenimiz için sürdürülebilir bir yaşam sağlamak üzere, var olan şehirleşme ve çevresel sorunlara yenilikçi çözümler üretmek için harekete geçerek geleceği planlamak zorundayız.

Bu kapsamda konunun paydaşlarını bir araya getirmek, “Akıllı Şehir” kavramının Türkiye’de yaygınlaştırmak için Amsterdam ve Dubai belediye başkanları ve akıllı şehir projesi yöneticilerinin yer aldığı “Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı” 4-5 Mayısta Ankara’da gerçekleşerek, Ulaşım, güvenlik, sağlık üçgeninde şehirlerin geleceği konuşulacak.


Yorumlar

CEVDET BARUTÇU 22 Mart 2017

Bu proje gelişmekte olan şehirlere daha kolay uygulanabileceğini düşünüyorum. Bu nedenle en uygun illerden bir olarak KIRŞEHİR in olabileceği kanısındayım

Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)