Archiprix –TR 2015 Ödül Töreni

Archiprix – Türkiye Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projeleri Yarışması’nın başvuruları tamamlandı. 33 üniversiteden 176 proje ile katıldığı yarışmanın sonuçları 4 Aralık 2015 tarihinde Ankara’da TOBB-Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi TEPAV binasında düzenlenecek Archiprix –TR 2015 Ödül Töreni ile açıklanacak.

Serra Seramik’in desteğiyle, Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı ve Yapı-Endüstri Merkezi işbirliğiyle 1996’dan bu yana düzenlenen Archiprix – Türkiye Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projeleri Yarışması’nın 20’nci yılının başvuruları tamamlandı. Bu yıl 33 üniversiteden 176 projenin katıldığı yarışmada ödüller 4 Aralık 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek törende sahiplerini bulacak.


Türkiye’deki tüm mimarlık okullarını ortak bir platformda buluşturarak, yapıcı bir rekabet ortamı yaratmayı ve mimar adaylarının ufkunu genişletmeyi hedefleyen Archiprix-Türkiye Yarışması Ödül Töreni’nden önce Alexandros Kallegias da çalışmaları ve düşüncelerinden oluşan bir seminer verecek.

3 yıldır yarışmanın ana sponsorluğunu üstlenen Serra Seramik, yarışma kapsamında “Serra Seramik Özel Ödülü” ve “Tasarım Kültürü Deneyimleri: Hollanda Mimari Gezisi” ödülü kategorilerinde yerini aldı.

2015 Archiprix – Türkiye Yarışması’nın jürisinde Prof. Dr. Nur Çağlar, Brigitte Weber, Kerem Yazgan, Enis Öncüoğlu ve Zaha Hadid Architects’ten Alexandros Kallegias yer alıyor. Yedek jüride ise Hilmi Güner ve geçen yılın birincilik ödülünü alan Oğul Can Öztunç bulunuyor. Yarışmanın sürdürülebilirlik danışmanlığını Arif Künar, raportörlüğünü ise Mehmet Onur Yılmaz gerçekleştiriyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)