'Sismik İzolatörler' Deprem Güvenliği Sağlıyor

Bridgestone’un, 1980 yılında üretimine başladığı ve araştırma geliştirme çalışmaları ile devamlı olarak iyileştirdiği sismik izolatörler Brisa tarafından Türkiye’de satışa sunuldu. Binaların altyapısında kullanılan sismik izolatörler deprem sarsıntılarını emerek güvenlik sağlıyor.

Sabancı Holding ile dünyanın en büyük lastik ve kauçuk ürünleri üreticisi Bridgestone Corporation ortaklığında kurulan Brisa tarafından, 14 Kasım’da İstanbul’da düzenlenen “Türkiye-Japonya Ekonomik İşbirliği Konferansı”ndaki ilgili oturumda, Bridgestone tarafından üretilen kauçuk esaslı sismik izolatörler hakkında bilgi verildi.


Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay’ın ve Bridgestone Endüstriyel Malzemeler Bölümü Genel Müdürü Atsushi Imai’nin katıldığı oturumda, Japonya’da son 35 yılda kullanımı yaygınlaşan ve depreme karşı dayanıklılıkta başarı sağlayan kauçuk sismik izolatör ürünleri tanıtıldı.

Kauçuk ve metal hammaddelerden üstün teknoloji ile üretilen Bridgestone sismik izolatörler; hastane, yol yapıları, araştırma ve bilgi merkezlerinin yanı sıra farklı yükseklikteki konut, enerji ve sanayi yapılarında da kullanılıyor. Sismik izolatörler, uygulandıkları binalarda yüksek deprem dayanıklılığı ve titreşim sönümleme sağlıyor. Japonya ve Türkiye gibi deprem riski taşıyan ülkelerde can ve mal kayıplarını önlemeye yardımcı oluyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)