​ABD IndIan MountaIn Okulu

Geleneksel Görünümlü ancak Son Derece Modern

Indian Mountain School (IMS), 186 öğrenciye eğitim vermekte olan bir eğitimhane. Müzik, sanat ve teknoloji üzerine yoğunlaşmış ayrıca çapraz disiplinler ve proje bazlı öğrenim teknikleri de okulun özelliklerinden. Dizayn, sanat dersliklerine, stüdyolara, galerilere, ortaka alanlara, ofislere ve ziyaretçi salonlarına ev sahipliği yapıyor. Gün içerisinde proje sunum odası olarak kullanılan bir alan akşamları öğrencilerin beraber vakit geçirebilecekleri kitchenette ve kafeye sahip bir lounge haline geliyor.


Binanın genel formu New England esintileri barındıran, kereste ve tahtalarla, çiftlik evleri görünümde teneke çatılı ve ahşap panellerle bezenmiş bir yapıda. Bu geleneksel görünüm aynı zamanda modern cam yüzeyler eklenerek desteklenmiş. Batı yakasında bahçeye açılan büyük bir ortak salon bulunuyor ve her derslik aynı bu salon gibi dışarı açılan kapılara sahip.

Sanatla, doğayla ve teknolojiyle iç içe bir çatı altında, öğrenciler vakitlerini yaratıcı ve geliştirici etkinlikler yaparak geçiriyorlar. Seçtiği konulara da uygun olarak okul yönetiminin isteği üzerine tasarımcı mimarlar ve inşaat firması yapının olabildiğince çağdaş, huzurlu ve doğa dostu olmasına dikkat etmişler.

Mimarlar: Flansburgh Architects
Yer: Lakeville, Connecticut, ABD
Yıl: 2014


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)