​Fransa Honoré de Balzac Lisesi

Ekolojik ve Biyolojik Bir Eğitim Kurumu

Honoré de Balzac Lisesi’nin genel fikri iç mekanda ve bina çevresinde kullanıcı dostu alanlar yaratmak. Bunun için de ilk adım bina çevresindeki peyzajın dizaynına karar vermek ve etkin kullanımı olan fonsiyonel alanlar tasarlamaktı. Toplu taşımaya ve yürüme yollarına olan bağlantısını güçlü tutmak da binanın çevresini tasarlarken dikkat edilen en önemli unsurlardan biriydi.

Lisenin giriş kapısı, ziyaretçilerine çağdaş bir yapıya ilk adımlarını attığını haber veriyor. Lisedeki eğitim anlayışı ve kalitesi hakkında fikir sahibi olmanızı sağlıyor. Dış cephe kaplamasındaki yenilikçi malzeme ve renk kullanımı da aynı şekilde özgürlükçü ve yaratıcı bir eğitimin habercisi.

Lise sınırları içinde gerçek bir eko-sistem yaratılmış durumda. Sebze yetiştirme alanları ve Akdeniz iklimini imite eden, biyolojik araştırmalar yapmak için geliştirilmiş büyük bir sera dahi mevcut.

Sera, bu liseyi tarım ve biyoloji üzerine koleje devam etmek isteyen öğrenciler için bir ilk adım haline getirmiş. Öğrenmeyi bilmek ve öğretmeyi öğrenmek ilkesiyle ilerleyen Honoré de Balzac Lisesi, gerçek anlamda deneyimleyerek ve uygulayarak öğrenilen ekolojik ve biyolojik bir eğitim kurumu.

Mimarlar: NBJ Architectes
Yer: Castelnau-le-Lez, Fransa
Yıl: 2015


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)