Tüketicinin ‘Konut İştahı’ Talebi Canlı Tutacak”

Gayrimenkulün en iyi yatırım araçlarının başında gelmesinin ve tüketicinin ‘konut iştahı’nın sektöre olan talebi canlı tuttuğunu söyleyen ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, 2016’nın daha hareketli bir yıl olacağının sinyallerini aldıklarını belirtti.

Türk tüketicisinin ‘konut iştahı’ ve öncelikli yatırım araçları arasında gayrimenkulün dövizden sonra ikinci sırada yer alıyor olması, sektörü cazip hale getiriyor.

Bu cazibenin de konuta olan talebi sürekli artırdığına işaret eden ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, sektörün daha sakin ve daha istikrarlı bir yılı karşılamaya hazırlandığını belirtti.

Pek çok çalkantının olduğu bir yılı geride bıraktığımızı kaydeden Baygan, 2016 yılının çok daha bir sene olmasını beklediklerini söyledi.

Türkiye’nin zorlu bir seneyi geride bıraktığına dikkat çeken ve gelecek yılın çok daha iyi olacağına inandığını belirten Baygan “Zor bir yılı geride bırakıyoruz. İki seçim geçirdik. Bu süreç mevcut kargaşanın tuzu biberi oldu. Ama sonunda siyasi bir istikrara kavuştuk” dedi.

Komşularla ilişkiler düzelecek

Sektörün bu yıl, 2014 yılı tapu rakamlarını geçmesini beklediklerini anlata Mustafa Baygan, bunun matematiksel bir şekilde belli olduğunu söyledi.

2016 yılının daha iyi bir yıl olacağını belirten Baygan “Daha stabil bir yıl geliyor. Yavaş yavaş komşularla ilişkiler düzelecek. Türkiye’deki yıllık 600 bin adet civarı yeni konut talebini unutmamak gerekir. Konut yatırımcılarının son günlerde yeni yıla yeni yatırımlar ile gireceğinin sinyalleri artıyor. Bu nedenle de bu yılın yeni bir rekor sayıya koştuğunu tahmin edebiliriz.

Her zaman söylediğimiz gibi Türk tüketicisinin konut iştahı ve konutun dövizden sonra en çok tercih edilen yatırım aracı olması konuta olan talebi sürekli artırıyor” dedi.

Yabacı yatırımcının ilgisinde de artış beklediklerini söyleyen Mustafa Baygan, şunları söyledi: “Çok önemli bir konu da yabancı alımlarının giderek artacağının kaçınılmaz olması. Zira hala, Türkiye konut fiyatları Avrupa mukayesesinde en az 10 da bir olma özelliğini koruyor.

Bu da yabancının talebini her an canlı tutacak demektir. Türkiye konut fiyatları en az 15 yıl daha yükselmeye devam edecek. Türkiye’de gayrimenkul fiyatları ortalamaya baktığımızda hala çok ucuz. 2+1 veya 3+ 1 klasik dairelerde site veya müstakil yapılarda fiyatlar hala uygun. Hele Anadolu da... Bu nedenle konut almanın tam zamanı. Çünkü ileriki dönemde yapısal zamlar gelecek. Üstelik, dolar artıyor ve bu direkt fiyata yansıyacak. Konut kredi faizlerinin yükselme ihtimali de her zaman var.”


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)