​Iglo Architects, MIPIM Awards 2016 Finallerinde...

Iglo Architects tarafından tasarlanan ICI Fabrika ve Yönetim Binası, mimarlığın Oscar’ı olarak kabul edilen MIPIM Awards 2016’da “Best Futura Project” kategorisinde finale kalma başarısını gösterdi. Iglo Architects, aynı zamanda MIPIM Awards finallerinde yarışacak olan tek Türk mimarlık ofisi oldu.

Her yıl Fransa’nın Cannes şehrinde gerçekleştirilen MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı kapsamında verilen MIPIM Awards’ta finale kalan projelerden oluşan kısa liste açıklandı. Iglo Architects tasarımı ICI Fabrika ve Yönetim Binası, “Best Futura Project” kategorisinde yarışacak olan, aralarında dünyaca ünlü Mimar Zaha Hadid’in tasarımının da olduğu, 4 projeden biri olma başarısını gösterdi. Iglo Architects, aynı zamanda MIPIM Awards’ta finale kalan tek Türk mimarlık ofisi oldu.

Fransa merkezli Reed Midem tarafından 15-18 Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan MIPIM Fuarı’nın ödüllerine bu yıl farklı kategorilerde çok sayıda ülkeden proje başvurusu alındı. Ödül bünyesinde toplam 11 kategoride 44 proje finale kalma başarısını gösterdi.

Finale kalan tüm projeler, aralarında Sergey Kuznetsov, Ralf Niebergall ve Denis Valode gibi mimarlık dünyasının önemli isimleri ile gayrimenkul sektörünün duayenlerinin yer aldığı jüri karşısında yarışacak. Jürinin seçtiği kategori birincisi projeler, MIPIM Fuarı’nın ikinci gününde gerçekleşecek olan görkemli bir organizasyonla açıklanacak.

ICI Fabrika ve Yönetim Merkezi

Iglo Architects tarafından Terzioğlu Holding için tasarlanan ICI Fabrika ve Yönetim Binası, Tuzla Kimya Sanayicileri Organize Sanayi Bölgesi’nde, 11.000 m2 arsa içinde inşa ediliyor. Projenin yer aldığı parselin ana yoldan araç girişine uygun oluşu, bağımsız bir ofis ve bölgenin ihtiyacı olan kafe ve restoranların inşa edilmesine olanak sağlamış. Çekme mesafelerinden kalan alanın, emsale göre yapılabilecek maksimum taban alanından büyük olması, binanın ikiye bölünüp ofis ve üretim fonksiyonlarının ayrı bloklarda yer almasını mümkün kılmış. Üretim ve ofis bloklarının çekme sınırlarına yerleştirildiği yapı alanının orta kısmında ise bir iç bahçeye yer verilmiş. Her iki fonksiyonun birbirinden ayrıldığı yapıda, iç bahçe tasarımıyla, üretim ve ofis bloklarına ışık alan ekstra cepheler kazanılmış. İki blok arasında yerleştirilen çekirdekler ile binalar arası geçişin sağlandığı projede kafe ve restoranların birer cephesi de iç bahçeye bakıyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)