2015 Queensland Mimarlık Ödülü’ne Layık Görüldü

Lady Cilento Çoçuk Hastanesi

Lyons ve Conrad Gargett mimarlığın birlikte tasarladığı Avustralya’daki Lady Cilento Çocuk Hastanesi’nin tasarım konsepti ‘yaşam ağacı’ fikrine dayanıyor. Hastanenin kullanıcıları ve paydaşları ile yapılan bir dizi çalıştay ile erken planlama aşamasında geliştirilen tasarım konsepti ile bir kentsel tasarım uygulaması olan hastane binası Melbourne mimarisinin bir yansıması... Hasta ve aile dostu bir ortam yaratılarak klinik sonuçlar geliştirilen hastanede, renk ve mekan kullanımı ise yaratıcı bir sanat programı gibi düşünülmüş.

Hastane, Queensland genelinde hastalara üçüncü ve dördüncü sağlık hizmetleri sunan bir çocuk hastanesi. 12 kat olarak 95,000 metrekare alan üzerine kurulan hastane, Brisbane’ın Southbank semtinde yeni ve önemli bir kentsel ek olarak dikkat çekiyor.

Renkli dış cephesi; yeşil ile mor renkleri birleştiren yerli Begonvil bitkilendirmesiyle özellikle çocuklar için tasarlanmış Lady Cilento Çocuk Hastanesi kentin içinde adeta bir heykel gibi yükseliyor. Bina, aynı zamanda son derece işlevsel ve dünyanın en gelişmiş tanı, müdahale ve iyileştirme tesislerinin bazılarını da içeriyor.

Kentsel tasarım alanında ‘Karl Langer Ödülü’nün yanı sıra kamu mimarisi ile de Fdg Stanley Ödülü ile ödüllendirilen Lady Cilento Çocuk Hastanesi 2015 Queensland Mimarlık Ödülü’ne Layık Görüldü...


Yorumlar

Abdoul Majid Saidou 21 Şubat 2023

Çok sağol

Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)