2016 Ytong Mimari Fikir Yarışması’nda Geri Sayım Başladı

“YERSİZLİK İÇİN BİR YER” konulu 2016 Ytong Mimari Fikir Yarışması’nda geri sayım heyecanı başladı. Yarışmaya katılım, 1 Haziran 2016 tarihine kadar www.ytongakademi.com sitesinden devam edecek. Başvuruların tamamlanmasının ardından, internetten canlı yayınlanacak “Dijital Kolokyum”da, yarışmacılar ve Jüri üyeleri bir araya gelerek bir ilke imza atılacak.

Venedik’te Eşsiz Mimarlık Gezisi

Sektördeki köklü duruşunun yanı sıra, bilgiye ve yeniliğe açık projeleri hayata geçirmesi ile tanınan Türk Ytong, Ytong Akademi çatısı altında düzenlediği “YERSİZLİK İÇİN BİR YER” konulu Mimari Fikir Yarışması ile dünyada her zamankinden daha yoğun yaşanan mültecilik, göç, mekân ve yersizlik sorununa dikkat çekiyor.

Kazanan proje sahiplerinin Venedik Mimarlık Bienali gezisi ile ödüllendirileceği yarışmada, jüri üyeleri ile birlikte İtalya’nın Venedik kentinin mimarlık ve sanat deneyimleri paylaşılacak, dünyanın önde gelen mimarlık etkinliklerinden 15. Uluslararası Venedik Mimarlık Bienali Sergisi’ne gidilecek, Arsenale ve Giardini’de ülke pavyonları incelenerek Türkiye Pavyonu da ziyaret edilecek.

Projeler Dijital Kolokyum’da Değerlendirilecek
Ytong Mimari Fikir Yarışması’nda bu yıl ilk kez “Dijital Kolokyum” da düzenlenecek. 6-7 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek ve www.ytongakademi.com sitesinden canlı yayınlanacak kolokyumda, jüri üyeleri projeleri tek tek yorumlayacak, yayın sosyal medyadan izlenebilecek ve soru sorulabilecek.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Y. Mimar/Peyzaj Mimarı Dr. Deniz Aslan, NSMH Kurucusu Mimar Nevzat Sayın, Nilüfer Kozikoğlu Mimarlık Kurucusu Mimar Nilüfer Kozikoğlu ve Türk Ytong Genel Müdür Yardımcısı Tolga Öztoprak’ın jüri üyeliğini yaptığı yarışmaya katılım için son gün 1 Haziran 2016. 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)