2019 Yılı Pritzker Ödülü’nü Arata Isozaki Kazandı…

Mimarlığın en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen Pritzker Ödülü bu yıl 87 yaşındaki Japon mimar, plancı ve teorisyen Arata Isozaki’ye verildi.

Pritzker Ödülü’nün bu yılki kazananı Arata Isozaki oldu. Isozaki, Asya, Avrupa, Kuzey Amerika, Orta Doğu ve Avustralya’da 60 yılı aşkın bir sürede 100’den fazla projeye imza attı.

1931 yılında Japonya’nın Ōita kentinde doğan Isozaki, II. Dünya Savaşı’nın yıkıcı olaylarının ardından ülkesinin yeniden yapılaşmaya başlayan ortamında kariyerine başladı. Her zaman küresel bir bakış açısına sahip olan Isozaki, ülkesi dışında da projeler inşa eden ilk Japon mimarlardan biri oldu.

“Dünyayı kendi gözlerimle görmek istedim, bu yüzden otuz yaşına girmeden en az on kez dünyayı dolaştım” diyen ünlü mimarın en bilinen binaları arasında Los Angeles’taki Çağdaş Sanat Müzesi (1986), 1992 Barselona Olimpiyatları için tasarladığı Sant Jordi Stadyumu (1990), Florida’da bulunan Team Disney Binası (1991) ve daha yakın zamanda tasarlamış olduğu Katar Kongre Merkezi (2011) ile geçen yıl Milano’da açılan Allianz Kulesi bulunuyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)