2022 Hollanda Tasarım Haftası Teması Olarak "Get Set" Açıklandı

Hollanda Tasarım Haftası 2022 Yaratıcı Başkanı Miriam van der Lubbe, Instagram'da tasarımcı Pete Fung ile canlı bir Soru-Cevap sırasında bu yılki baskının temasını duyurdu. Get Set başlıklı tema, tasarım topluluğunu yakından dinleme fikrine derinden dayanan, hazırlıktan eyleme geçen zihniyetteki bir değişimi vurgular. 22-30 Ekim 2022 tarihleri ​​arasında Eindhoven'da gerçekleşecek etkinlik, tasarımcıların anlamlı bir etki yaratan fikir ve çözüm alışverişinde bulunmalarına yardımcı olacak.

Bu yılın başlarında, DDW komitesi, tasarım endüstrisinin geleceği hakkında konuşmak ve mevcut zorluklarını değerlendirmek için çeşitli disiplinlerden tasarımcılarla birkaç toplantı düzenledi. Etkinlik, bir festival olarak tasarım alanıyla en iyi nasıl ilişkilendirilebileceği ve tasarımcıların anlamlı etki yaratmalarına nasıl yardımcı olabileceğine dair sorular öneriyor.

2022 Hollanda Tasarım Haftası

Get Set'i birçok şekilde açıklayabilirsiniz. Elbette karşılaştığımız zorluklara hazırlanmalıyız, ama aynı zamanda ayarlarımızı da doğru yapmalıyız. Akıllı koalisyonlar oluşturmalı ve karşı karşıya olduğumuz görevler ve zorluklar üzerinde birlikte çalışmalıyız. Hazırlıklı olun ve neler olduğunu anlayın. Dahil hissedin. Ancak en önemli mesaj, insanların harekete geçmesi gerektiğidir. Hiçbir şey yapmamak artık bir seçenek değil. Şimdi harekete geçmeliyiz. Ve her şey planladığımız veya umduğumuz gibi gitmeyecek, ama bunun bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Yapabileceğimiz tek hata, başlamamaktır. Öyleyse hazırlan! 

 Miriam van der Lubbe, Hollanda Tasarım Haftası 2022 Yaratıcı Başkanı

Hollanda Tasarım Haftası'nda Sürdürülebilirlik Teması

Hollanda Tasarım Haftası'nın (DDW) 2021 baskısı, daha az atık ve sürdürülebilir tüketim yönünde olumlu bir geleceği şekillendirme potansiyeline sahip bir dizi keşif ve yenilikçi fikir ortaya çıkardı. Kentsel çevrelerin karşılaştığı zorlukların tartışıldığı geleceğin şehirleri konuşmasının yanı sıra, tamamen biyo-tabanlı malzemelerden yapılmış bir ev , dairesel tasarımın sadece uygulanabilir değil, aynı zamanda gelecek için ölçeklenebilir bir inşaat yöntemi olduğunu da gösterdi. Ev, dairesel bir yaşam ortamı yaratma olanaklarını vurgulayan ve yüksek kaliteli bileşenlere yönelik önemli araştırmaları bir araya getiren 100 farklı sürdürülebilir malzeme türü içeriyordu.

Hollanda Tasarım Haftası ve Sürdürülebilirlik
2021 Geleceğin Şehirleri Görüşmeleri

2021 Geleceğin Şehirleri görüşmeleri, enerji geçişi, iklim adaptasyonu ve artan nüfus için evler inşa etmenin muazzam zorluklarını araştırdı. Archdaily'nin Genel Yayın Yönetmeni Christele Harrouk tarafından yönetilen görüşmelerde VMX Architects'in Kurucusu Don Murphy, Sweco Tasarım Direktörü Bas Horsting ve Being Development'ın Sahibi ve CEO'su Bas van Dam, yoğunlaştırmanın sürdürülebilir kentleşmeyi nasıl destekleyebileceğini tartıştı. Sohbetler, kentsel peyzajın uyarlanabilirliği, kentsel tasarıma vatandaş katılımı ve politika yapıcılar, yatırımcılar ve mimarlar arasındaki dinamik gibi konulara değindi.

Hollanda Tasarım Haftası

Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)