​Wood CastIng Tabureleri

Ahşap ve metalin yarattığı kontrast ile mobilyadan öte sonuçlar...

Çürümekte olan bir kütük üzerinde, çürüyen bir dişe dolgu yapar gibi çalışan Hilla Shamia Design Studiosu Wood Casting isimli kolleksiyonuyla, alüminyum ve ağacın buluştuğu yenilenebilir tasarımlarıyla yılın en göze çarpan ürünlerini yaratıyor.

Tel Aviv çıkışlı tasarım stüdyosunun bu yöntemi uygulayarak ürettiği masa, tabure ve banklar ahşap ve metalin yarattığı kontrast ile mobilyadan öte sonuçlar doğuruyor.

Kütüğün çürümekte olan tarafına dökülen erimiş alüminyum, parçanın diğer yarısı olarak şekillendiriliyor. Bu işlem sırasında yanan ağaç çürümeyi durdurup uzun ömürlü kullanım elde edilmesini sağlıyor. Ayrıca yandığı sırada kararan dış yüzey iki malzeme arasındaki geçişi ve ilişkiyi destekliyor.

Shamia bu kolleksiyonunu 2012 yılında Holon Teknoloji Enstitüsünden mezun olurken, diploma projesi olarak sonmuştu. Uzun süren çalışmaları sonucu 2015 yılında üretimi ve satışına ön ayak olmayı başardı. Broad Müzesi, eko-farkındalık ve etkili müze dizaynında bir numara olmayı hedefliyor.

Yüksek ısı, alevler ve duman ürünün üretim aşamasını dramatik bir hale sokuyor ve bu drama yeni bir malzeme doğuruyor… kor. Ahşap organik bir malzeme olarak ateş ve ısıdan kolayca etkilenebilir, öte yandan alüminyum ısıya dayanıklı doğal bir kaynak. Yani bu iki kutuptaki malzemeyi birleştirmek oldukça riskli görünüyor. Fakat, dikkatli ve bilinçli bir tasarım ve üretim mükemmel bir şekilde sonuçlanıyor.

Shamia bu kolleksiyonunu 2012 yılında Holon Teknoloji Enstitüsünden mezun olurken, diploma projesi olarak sonmuştu. Uzun süren çalışmaları sonucu 2015 yılında üretimi ve satışına ön ayak olmayı başardı.

Kütüğün çürümekte olan tarafına dökülen erimiş alüminyum, parçanın diğer yarısı olarak şekillendiriliyor. Bu işlem sırasında yanan ağaç çürümeyi durdurup uzun ömürlü kullanım elde edilmesini sağlıyor. Ayrıca yandığı sırada kararan dış yüzey iki malzeme arasındaki geçişi ve ilişkiyi destekliyor. Yüksek ısı, alevler ve duman ürünün üretim aşamasını dramatik bir hale sokuyor ve bu drama yeni bir malzeme doğuruyor… kor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)