2023 Yeni Sezon Banyo Trendleri

Doğal malzemeler, sade renkler ve organik formlar, içinde zaman geçirmek için davetkar bir banyo yaratıyor.

• Rahat bir şekilde döşenmiş banyo, günlük hayatın koşuşturmacasından kaçabileceğiniz bir sığınak sunar.
• Seramik ve ahşap gibi doğal, yüksek kaliteli malzemeler yarattıkları hoş hislerle iç mekanı tanımlar.
• Sorunsuz tasarım yuvarlak formlarla buluşuyor
• Her büyüklükte odalar için olağanüstü banyo tasarımı
• Sürdürülebilirlik: dayanıklı, su tasarrufu sağlayan ve geri dönüştürülebilir ürünler
• Tasarım ve teknik özellikler, banyoda hijyeni arttırır

Banyo artık sadece günlük bakım ve sağlık rutini için kullanılan bir yer olmaktan çıktı. Günlük hayatın koşuşturmacasından uzaklaşıp kendinizi rahat hissedeceğiniz, rahatlayabileceğiniz, kendinizle bütünleşebileceğiniz bir sığınak haline geldi. Nasıl ki mutfak oturma odası ile birleştiyse, banyo da artık yatak odası ile bütünleşiyor. Örneğin, yıkanma alanı ve küvetin yatak odasının ortasına yerleştirilmesi ve sadece tuvaletin fiziksel olarak ayrılmasıyla odanın sınırları belirsizleşiyor. Sıhhi nesneler artık mobilya gibi - seramik, ahşap ve doğal taş gibi doğal malzemelerden yapılmış, kutsal bir alan hissi yaratan bir görünüm ve hisle yapılmış dekoratif bağımsız özellikler olarak tasarlandığından ve monte edildiğinden, değişken alanlar işe yarar.

Yaşam alanı olarak banyo

Duravit White Tulip banyo serisi



Çağdaş banyolar, banyo eşya ve mobilyaları açısından giderek daha sade bir tarzda tasarlanmakla kalmamakta, aynı zamanda mobilya, lamba, kumaş ve aksesuarlar da evin bu köşesinde giderek daha fazla kullanılmaktadır. Formlar ve malzemeler, sakinleştirici bej ve kahverengi tonlarıyla birleşerek rahat ve alanı vurgulayarak hoş bir oda iklimi sağlayan bitkilerle zenginleştirilmiş bir ortam yaratır. İç tasarımda doğadan alınan ilham, İskandinav tasarımı ve özellikle Japon estetiğinin göstergesidir. Duravit'in Zencha banyo koleksiyonu bu iki konsepti uyumlu hale getiriyor. Tasarımcı Sebastian Herkner, banyo objeleri ve banyo mobilyalarını seramik, ahşap ve dokulu cam gibi doğal malzemelerden üretti. Modüler saklama alanına sahip mobilyası, hassas kenarları ve gölge boşlukları ile daha sade bir görünüm sergilerken, bağımsız küvet, dışa doğru yumuşak bir kıvrımla zarif bir kenarla sonuçlanan büyük bir tekne izlenimi verir. Duravit'in White Tulip banyo koleksiyonu, iç mekanda uyum ve yumuşaklık yaratmak için doğal masif ahşap yüzeyler ve çok parlak veya saten-mat vernikli mobilyalarla birleştirilmiş organik formlara sahiptir. Philippe Starck tarafından tasarlanan banyo malzemeleri, bataryalar ve mobilyaların formları, çiçek açmış bir lale silüetini anımsatmaktadır.

Doğal bir yaşam stili


Doğadan alınan ilham, iç tasarımda uzun süre kullanılacak bir trend haline geldi. Malzeme olarak estetik ve dokunsal özelliklerinin yanı sıra dokunmaya hitap eden yüzeyleri, ahşabı, neredeyse hiçbir malzemede olmayan şekilde, doğal bir döşeme tarzına uygun hale getirir. Ahşap, ayrıca, banyonun yerleşik bir özelliğidir. D-Neo'da, Belçikalı tasarımcı Bertrand Lejoly, meşe ve ceviz mobilya kaplamaları aralığında sorunsuz hilton banyo ve yarı uzun dolaplar sunan eksiksiz bir banyo serisi yarattı.

Küçük ve zevkli


Benzer şekilde, giderek artan sayıda üretici artık sadece banyo ürünleri değil, aynı zamanda küçültülmüş boyutlarda mobilyalar da sunmakta ve böylece kompakt ölçülere sahip banyolar bile kolayca yaşam alanlarına dönüştürülebilmektedir. Sonuçta, büyük şehirlerdeki banyolar genellikle sadece birkaç metrekare büyüklüğündedir. Aynalı dolaplar, saklama amaçlı mobilyalar ve saklama bölmeli lavabolar da banyoda bir düzen sağlanmasında rol oynar. Her şeyin bir yeri olduğunda, görsel sakinlik de sağlanır. Serbest yüzeyler de böylece mücevher kutuları, vazolar ve kaseler gibi göz alıcı dekoratif parçaları barındırabilir.

Kaynakları koruma


Sürdürülebilirliği düşünerek hareket etmek Duravit'te her zaman önemli olmuştur - özellikle de yüksek kaliteli ve dayanıklı malzemelerden yapılan zamansız tasarlanmış ürünler söz konusu olduğunda. Duravit, ayrıca, geleneksele göre daha az su tüketen veya sürdürülebilir malzemelerden yapılmış bir dizi banyo çözümü sunar. Alman üreticiden, pazara sürülecek olan ilk geri dönüştürülebilir duş teknesi olan Sustano, buna güzel bir örnektir. Sürdürülebilir mineral malzeme DuroCast Nature'dan yapılmış olup, sadece yüksek yüzey sertlik ve yoğunluğuna sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda duş tekneleri, kullanım ömürleri sona erdikten sonra üreticiye veya yerel bir geri dönüşüm merkezine iade edilebilir. Philippe Starck'ın minimalist Tulum armatür serisi, FreshStart işleviyle donatıldığı için enerji ve su tasarrufu sağlar. Merkezi konumda, başlangıçta yalnızca soğuk su üretir. MinusFlow işlevi tarafından sınırlanan akış hızı bu değerli kaynağın korunmasına yardımcı olur. Duravit, mevcut sürdürülebilir ürün yelpazesine paralel olarak, 2045 yılına kadar iklim açısından nötr olma hedefini şirket hedefleri arasına yerleştirmiştir.

Banyoda hijyen


Pandemiden bu yana özellikle banyoda hijyene dikkat edilmeye başlandı. Kapsamlı temizlik, yalnızca seramik veya DuroCast Nature gibi temizlenmesi kolay yüzeylerle değil, aynı zamanda tasarım ve teknik özelliklerle de sağlanır. Örneğin, Philippe Starck'ın White Tulip serisinin klozetleri, klozetin içini tamamen temizleyen yenilikçi HygieneFlush teknolojisi ile donatılmıştır. Ayrıca, HygieneGlaze seramik sır ile sadece altı dakika sonra bakterilerin yaklaşık yüzde 90'ı (örn. koli bakterileri) yok edilir ve 24 saat sonra bu oran yaklaşık yüzde 99,9’a ulaşır. Philippe Starck'ın bir diğer kreasyonu, hafif çıkıntılı klozeti ve narin kapağıyla şaşırtan Soleil by Starck banyo serisidir. Bu özel tasarım özelliği, kapağın oturma yeri veya seramiğe dokunmadan kolayca kavranabilmesi anlamına gelmektedir.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)