​Kalitesi Ve Vizyonu İle Değer Katan Marka; NPLUS Banyo

NPLUS Banyo Kurucularından,
Çetin Erol

Bizim en önem verdiğimiz konuların başında inovatif yaklaşımlarla ürün geliştirmek geliyor, banyo mobilyası sektörüne kalitesi ve vizyonu ile değer katan bir firma olmayı hedefliyoruz.

Mimar Çetin Erol NPLUS Banyo’nun kurucularından birisi, öncelikle sizi biraz tanıyabilir miyiz?

Elbette, ben Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık bölümünde okudum. 1997 yılından bu yana ahşap sektöründe çeşitli görevlerde yer aldım; sahadan üretime, tasarımdan üst düzey yöneticiliğe kadar... Farklı şirketlerde farklı çalışmalar yaptıktan sonra da yaklaşık bir buçuk yıl önce kendi şirketimizi kurma kararı alarak kendi markamızı yarattık.

NPLUS, farklı disiplinlerden gelen ve farklı mizaçlara sahip üç ortaklı bir şirket. Sizin şirkette üstlendiğiniz sorumluluklar neler?

Evet, ben, Barış Efe ve Recep Kınay ortaklığıyla kurduk şirketimizi; farklı disiplinlerden geldiğimiz için de her birimizin kendi uzmanlık alanına göre sorumluluklarımız var. Tasarım, finans ve satış sorumluluğu bende , üretim sorumluluğu, Orman Endüstri Mühendisi olan ve yüksek lisansını Ağaç İşleme Makineleri ve İşletilmesi üzerine yapan Recep Bey’de ve muhasebe ve projeler sorumluluğu ise İşletme bölümü mezunu olan Barış Bey’de.

Sizi NPlus’ı kurmaya iten sebep nedir?

Senelerin vermiş olduğu tecrübe, bilgi ve birikiminizi bir süre sonra çalıştığınız firmaya aktaramıyorsunuz. Neden derseniz sizin öngörü ve kararlarınız ile firma sahiplerinin yaklaşımları arasında bir frekans kopması yaşanıyor ve tatmin olamamaya başlıyorsunuz. Yaptığımız işin doğru, kusursuz ve mükemmel olmasını istediğimiz için yapamadıklarımızı gerçekleştirme gayesi bizleri kendi işimizi kurma noktasında bir araya getirdi diyebilirim.

Peki nasıl biraraya geldiniz?

Ben ve ortaklarım, uzun yıllardır birlikte çalışan iş arkadaşlarıyız; birbirini iyi tanıyan, aynı düşünebilen kısaca aynı frekansta hareket edebilen insanlar olduğumuz için de bir araya geldik. Bu sayede hızlı yol aldık . Bu kadar kısa sürede yeni bir şirketi belli bir yere getirmek bizim için gerçekten çok heyecan vericiydi, sıfırdan demeyeceğim çünkü bizlerin bilgi birikimi ve tecrübelerimiz ışığında kazandığımız güvenin sonucu bu aslında...

Sahada hizmet eksikliği var. Kalite ve fiyat uygun olmalı ama satış sonrası hizmet gün geçtikçe daha çok önem kazanmaya başladı...

NPlus isim olarak yeni ancak sunduğu hizmet olarak bilinir bir marka oldu diyebilir miyiz?

Hedefimiz; markamızı ve ürünlerimizi rakiplerden farklı kılarak, tüketici belleğinde iyi ve kalıcı bir yer edinmesini sağlamak. Bu doğrultuda çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Marka konusunda ilk adım isim seçmektir. Gelecekte yapacağımız işler adına bizi yansıtan bir isim arıyorduk. Pozitif, ayrıcalıklı, daha fazla anlamına gelen ve uluslararası arenada da kabul görecek Nplus’ ı bulduk. Nplus’ın markalaşma yolunda kendine özgü farklı bir duruşu var. Yeni bir üretici olarak benimsendiğimizi ve desteklendiğimizi görmek bizi mutlu ediyor. Hızla büyüyen, bilinir bir marka olduk diyebilirim.

Türkiye’de özellikle banyo mobilyası sektöründe çok firma var. Bu bağlam da sizi diğerlerinden ayıran özellikleriniz nelerdir?

NPlus olarak biz tasarım gücü yüksek bir firmayız. Piyasada neyin ne şekilde ve hangi fiyatla nasıl satılacağını, nasıl üretilmesi gerektiğini çok iyi biliyoruz. Geçmiş deneyimlerimiz neticesinde elde ettiğimiz tecrübelerin sonucu olarak sektörde genç ve dinamik bir ekip olarak farklı şeyler yapmaya çalışıyoruz.

Endüstriyel üretim yapıyor ve farklı çalışmalarla birleştirilmesini sağlıyoruz. Aldığımız olumlu tepkilerden de doğru şeyler yaptığımızı gözlemliyoruz. Evet sektörümüzde çok firma var ama markalaşma adına hizmet veren firma sayısı az ve ülkemizde markalı üreticiye ihtiyaç var. Üretim teknolojisi ve makina ekipmanlarımızla, farklı çalışmalarla farklı malzeme ve fonlarla oluşturduğumuz ürün grupları da piyasada ilgi gördü ve yeni yılla birlikte bunları geliştirmeye devam edeceğiz.

Bizi ayıran önemli özelliklerden biri de sunduğumuz hizmet çünkü sahada hizmet eksikliği var. Kalite evet olmalı, fiyat evet uygun olmalı ama satış sonrası hizmet gün geçtikçe daha çok önem kazanmaya başladı. Banyo mobilyası kısa aralıklarla yenilenen mobilyalardan değil, bu yüzden de insanlar iyi ve sorunsuz hizmet almak istiyorlar. Tüketiciler güven veren firmalara doğru yöneliyorlar, biz de tüketiciye kaliteli ve uygun ürünleri satış sonrası hizmetle sunuyoruz. Bayilerimiz de müşterilerine bizimle aynı hizmeti sunuyorlar ve onların müşterileri de bu hizmetten memnun kaldıkları için bu bizim için avantaj oluyor.

Ayrıca bizim önem verdiğimiz diğer bir konuda inovatif yaklaşımlarla ürün geliştirerek banyo mobilyası sektörüne kalitesi ve vizyonu ile değer katan bir firma olma hedefindeyiz.

Uluslararası pazarlarda aktif olarak satış ve pazarlama yapıyor musunuz? Yapıyorsanız hangi ülkelere ihracat yapıyorsunuz?

Şirket kuruluşumuzun üçüncü ayında katıldığımız Unicera Fuarı’nda aldığımız talepler doğrultusunda yurtdışına ihracat yapmaya başladık. Şuan ihracat yaptığımız ülkeler arasında; Suudi Arabistan Cezayir, Fransa, Irak, Kıbrıs, Gürcistan gibi ülkeler yer alıyor. Bu yıl fuarda daha büyük stand ve ürün grubuyla yer alacağız, 2016 yılında mevcut müşterilerimize yenilerini ekleyeceğimize inanıyoruz.

Uluslararası bir marka olmak istiyoruz ve hedefimizde yüzde elli ihracat var. Özellikle Avrupa ülkeleri, yakın Türki Cumhuriyetler ve Balkanlar hedef ülkeler olduğu için de Avrupa standartlarında üretim politikasıyla çalışmalarımıza başladık ve devam ediyoruz.

Soldan Sağa: Recep KINAY, Çetin EROL, Barış EFE

Standart ürünleriniz haricinde projeye özel tasarımlar da yapıyor musunuz? Ayrıca kullandığınız malzemeler hakkında bilgi alabilir miyiz?

Satış ayağımızı üç gruba ayırdık; bayi, proje ve ihracat. Standart ürünlerimiz ve kataloğumuzla bayilerde yer alıyoruz ama proje bazlı çalıştığımız işlerde kataloğun haricinde projeye özel tasarım ve çözümler sunuyoruz. Özellikle proje bazlı çalışmalarımızda hem benim mimar olarak yönlendirmelerim hem de birlikte çalıştığımız tasarım ofislerinin önerileri doğrultusunda projeye özel tasarım ve çözümler üretiyoruz.

Üretim tesisimiz dört bin metrekareden oluşuyor ve panel mobilya üretimine son derece uygun bir tesis olduğu için biz projelerde banyo ağırlıklı olmak üzere mutfak, soyunma odası, ray dolap ve vestiyer gibi diğer alanlara da çözüm üretebiliyoruz. Çalıştığımız müteahhit firmalar hem kaliteli hizmet aldıkları hem de tasarım konusunda ne istediklerini anlayabildiğimiz için bizi tercih ediyorlar.

İnsan sağlığına zarar vermeyen ve suya dayanıklılığı yüksek olan malzemeler kullanıyoruz. Banyolar ıslak zeminler olduğu için özellikle mdf kullanıyoruz; mdf üzeri melamin veya doğal kaplamaların yanı sıra lake boyalar ile high gloss-soft gloss dediğimiz malzemeleri de kullanıyoruz.. Bazı ürün gruplarımızda da ise masif ağaç tercih ediyoruz.

Mobilya aksesuarlarında sektörün önde gelen firmalarıyla çözüm ortaklığı yapıyoruz.Kaliteden ödün vermeden, insan sağlığına ve çevreye duyarlı malzemeleri tercih ediyoruz. Örnek vermem gerekirse; kullandığımız cam tezgahlarımız temperli cam, boyalarda ise insan sağlığını etkilemeyecek ve çevreye zarar vermeyen boyaları tercih ediyoruz, E1 normlarında malzemeler kullanıyoruz. Avrupa’da da geçerli olan standartların öngördüğü malzemeleri kullanmaya özen gösteriyoruz.

Uluslararası bir marka olmak istiyoruz ve hedefimizde yüzde elli ihracat var. Özellikle Avrupa ülkeleri, yakın Türki Cumhuriyetler ve Balkanlar hedef ülkeler olduğu için de Avrupa standartlarında üretim politikasıyla çalışmalarımıza başladık ve devam ediyoruz.

Son olarak 2015 yılı nasıl geçti ve 2016 hedefleriniz neler?

Biz yolculuğumuza yüzyirmi metrekarelik küçük bir atölye ile başladık ve ilk dört ayın sonunda dört bin metrekarelik üretim tesisimizi kurduk. Ayda iki bin beş yüz modül üretiyoruz Yapacağımız bir kaç makine takviyesi ile bunu daha da yukarılara çekmek istiyoruz. 2015 yılı içinde gerçekleştirdiğimiz bu rakamları 2016 yılında hem üretim hem de ciro olarak iki katına çıkarmayı hedefliyoruz ve bu doğrultuda pazar payımızı arttırmak için yaptığımız çalışmalarımız devam ediyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)