​‘Nord Mimarlık-Tasarım’ İmzalı Prestij Ofisi: MAP Gayrimenkul

Farklı ölçeklerde ve fonksiyonlarda mimari ve iç mimari projeler üreten nord mimarlık-tasarım, MAP Gayrimenkul’ün Zorlu Center’da yer alan ofisini tasarladı. Minimal yaklaşımların, spesifik malzeme seçimlerinin ve rafine detayların rehberliğinde kurgulanan MAP Gayrimenkul ofisi, gün ışığı dağılımını optimize ederek kullanıcılarının fiziksel ve ruhsal ihtiyaçlarına karşılık veren ve kurumsal kimlik değerlerini en iyi şekilde yansıtan, görsel etkisi kuvvetli, modern bir çalışma ortamını tarifliyor.

Burcu Yücetaş Ural ve Erkan Ural tarafından kurulan ve farklı niteliklerde birçok projeye imza atan nord mimarlık-tasarım’ın Zorlu Center’da tasarladığı MAP Gayrimenkul, yalın ve modern bir tavırla ele alınarak, bütüncül ve fonksiyonel bir kurgu eşliğinde tasarlanmış.

Firmanın kurumsal yapısına uygun bir zemin hazırlaması için olabildiğince minimal bir anlayışla şekillendirilen mekânsal düzenlemeler, günümüz ofis yaşantısına karşılık veren anlayışlarla şekillenmiş. nord mimarlık-tasarım imzalı MAP Gayrimenkul’de mekanların derinliğini de destekleme adına vurgulanmaya çalışılan devamlılık hissi, birimlerde kullanılan malzeme çeşitliliğinin minimuma indirilmesiyle ve tekrarlanmasıyla kuvvetlendirilmiş. Akışkan mekan organizasyonu, camın şeffaflığıyla ve hem beyaz renkli, hem de ayna yüzeylerle desteklenerek, gün ışığının mekanlar arasındaki dağılımının en üst düzeyde sağlanmasına çabalanmış.

MAP Gayrimenkul ofisinin girişinde konumlanan ve karşılama bankosu görevini üstlenen sekreterya, hemen yanında yer alan çalışma biriminin yarı şeffaf yüzeyiyle, arkasında ve üstünde detaylandırılan ahşap yüzeylerle ve aydınlatma elemanlarıyla tanımlanmış. Sekreteryanın da içerisinde bulunduğu holün zemininde, birimlere dağılan ışığın yansımasına da katkı sağlaması için doğal taş kullanılmış ve holün devamında yer alan koridordaki cam ve ahşap ofis bölme sistemleriyle de birimler birbirinden ayrıştırılmış. Mekanın fonksiyonel çözümlemesinin en önemli unsurlarından biri olan ofis bölme sistemleri, alışılandan farklı detay ve malzeme kullanımıyla mekana ruhunu veren elemanlar olarak ele alınmış. Işık alan iki ana cephede konumlandırılan yönetici odalarının iç yüzeylerinde ağırlıklı olarak beyaz renk tercih edilmiş ve bu sayede hem mekanın derinliği desteklenmiş, hem de güneş ışığının diğer mekanlara aktarılması sağlanmış. Yönetici odalarının bir tanesi toplantı odasıyla bağlantılı olacak şekilde planlanmış ve bu sayede istenildiğinde mekanın genişlemesine olanak tanıyan bir bağlantı tanımlanmış.

Mekanlara Eklemlenen Modüller ve Renkler…

nord mimarlık-tasarım’ın bütüncül yaklaşımlarla ele aldığı MAP Gayrimenkul’de, birimlerin görsel algısını kuvvetlendiren yalın etki, esnek çözümlere olanak tanıyan bir modülasyonla sabit mobilyalarda da devam ettirilmiş. Genel olarak şeffaflığın, tek tip ahşap malzemenin ve beyazın hakim olduğu ofisin renklerini, iç mekanlarda kullanılan modern heykeller, duvarlarda yer alan tablolar, grafik yüzeyler ve mumyalanmış bitkiler meydana getirmiş. Ayrıca ilk aşamadan itibaren tasarıma dahil olan bu detaylarla mekandaki yalınlığa dinamik bir etki sağlanmış. Yönetici odasıyla bağlantılı olan toplantı odasını sınırlandıran duvarlardan bir tanesine boyalı cam kaplanarak, tüm yüzeyin bir yazı tahtası olarak kullanılmasına olanak tanınmış. Bu sayede yüzeye etkili bir fonksiyon tariflenirken, aynı zamanda yüzey üzerinde yer alacak her öğenin de mekanın bir parçası olması hedeflenmiş. Odanın diğer duvar yüzeyinde ise, firmanın bu güne kadar kurduğu profesyonel birliktelikleri, logolar ve tarihsel sıralama eşliğinde anlatan grafik bir anlatım kurgulanmış. Bu yüzey, görsel anlamda güçlü bir etkinin rehberliğinde duvarla birlikte okunan, duvar renginde ama üç boyutlu olan ve üzerindeki logoların artarak eklemlenebilmesine olanak tanıyan bir esneklikte şekillendirilmiş. Böylece toplantı odası, ofisin en dışa dönük alanlarından biri olarak tanımlanmış.

MAP Gayrimenkul’de kurgulanan bütüncül ve fonksiyonel yaklaşım, iç mimari tasarımın tüm aşamalarında ön planda tutulmuş ve yapısal detaylardan noktasal detaylara kadar devam ettirilmiş. Minimal bir etkiyle şekillenen tüm çalışma birimlerinin ve ortak alanların gün ışığından maksimum ölçüde faydalanabilmesi sağlanmış. Az sayıda malzemenin tekrarıyla sağlanan devamlılık, yalın bir anlatıyla birimlerin tümüne aktarılmış ve işverenin de istekleri doğrultusunda MAP’ın kurumsal kimliğini en iyi derecede yansıtabilen çağdaş bir ofis tasarımı meydana getirilmiş.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)